Ένα brand χειροποίητων αξεσουάρ που δραστηριοποιείται και στον τουρισμό  ανταποκρίθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο στην κρίση της πανδημίας του κοροναϊού.

Το brand με έδρα την πόλη Οαχάκα στο νότιο Μεξικό, που δίνει έμφαση στη σύνδεση ταξιδιωτών με παραδοσιακές βιοτεχνίες στο Μεξικό είχε πάντα στον πυρήνα του τους τεχνίτες.

Στις κοινότητες των παραδοσιακών τεχνιτών βασίστηκε και τώρα για να υλοποιήσει το νέο του πρότζεκτ, κατασκευάζει στάσεις για πλύσιμο των χεριών.

«Κατασκευάζουμε φορητές συσκευές για πλύσιμο των χεριών που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αγροτικές περιοχές όπου δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό» εξηγεί η Βέρα Κλερ, ιδρύτρια του brand, η οποία επιδιώκει τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ μέσω της πλατφόρμας crowdfunding GoFundMe.

Οι συσκευές λειτουργούν με ένα μοχλό ποδιού και έτσι μειώνεται η πιθανότητα μετάδοσης του κοροναϊού καθώς ο χρήστης αγγίζει μόνο μια ράβδο σαπουνιού που αιωρείται από σκοινί.

Οι στάσεις για πλύσιμο χεριών μπορούν να φτιαχτούν με υλικά από τις τοπικές κοινότητες με χαμηλό κόστος.

Τα βασικά απαραίτητα υλικά είναι ξύλο ή πολλά κλαδιά, σκοινί, σαπούνι και ένα δοχείο για καθαρό νερό.

Το 30% του πληθυσμού στο Μεξικό δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό τρεχούμενο νερό. Καθώς το συχνό πλύσιμο των χεριών αποτελεί μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου οι κάτοικοι σε αγροτικές κοινότητες δεν πρέπει να αγνοηθούν, σημειώνει η Βέρα Κλερ.

Η πρώτη στάση για πλύσιμο των χεριών τοποθετήθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ έξω από ένα σούπερ μάρκετ στη Οαχάκα και αμέσως η τοπική ένωση εμπόρων ζήτησε να κατασκευαστούν και άλλες στην πόλη.

Οι αυτόχθονες κοινότητες επίσης ζήτησαν να τοποθετηθούν φορητές συσκευές στις περιοχές τους.

Καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις από τους φορείς δημόσιας υγείας είναι διαθέσιμες μόνο στα ισπανικά, στις συσκευές υπάρχουν σημαντικά μηνύματα σε γραφικά για εύκολη κατανόηση και σε γλώσσες των ιθαγενών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο