Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Πρεμιέρα» για τις οργανωμένες παραλίες

Κοροναϊός : «Πρεμιέρα» για τις οργανωμένες παραλίες

Αυστηρά μέτρα για επιχειρηματίες και λουόμενους λόγω κοροναϊού

Ο «μίνι» καύσωνας που έφτασε στην χώρα μας οδήγησε από το πρωί τους λουόμενους στις οργανωμένες παραλίες καθώς έσπευσαν για να βρουν ξαπλώστρα.

Σήμερα το πρωί άνοιξαν οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν αυστηροί κανόνες τόσο για τους επιχειρηματίες, όσο και για τους λουόμενους.

Τake away στα bar

Συγκεκριμένα, σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλαδή, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Δήμαρχος Π. Φαλήρου στο MEGA: Ζητάμε ατομική ευθύνη και καθαρές παραλίες

Άνοιξαν σήμερα οι παραλίες της χώρας και το MEGA βρέθηκε στη μία από τις τέσσερις ελεύθερες παραλίες του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Εκεί, ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις προετοιμασίες της προηγούμενης μέρας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Ζητάμε από τον κόσμο να έχει σαν πρώτο μέλημά του την ατομική ευθύνη και αυτό δε σημαίνει μόνο να κρατάει τις αποστάσεις, αλλά και να κρατήσει και τις παραλίες καθαρές».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024