Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεστ αντισωμάτων: Πότε και γιατί δίνουν λάθος αποτελέσματα

Τεστ αντισωμάτων: Πότε και γιατί δίνουν λάθος αποτελέσματα

Εκτενή αναφορά στα τεστ που πραγματοποιούνται για τον κοροναϊό και συγκεκριμένα στα μοριακά και αυτά των αντισωμάτων έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό ο Σωτήρης Τσιόδρας

Εκτενή αναφορά στα τεστ που πραγματοποιούνται για τον κοροναϊό και συγκεκριμένα στα μοριακά και αυτά των αντισωμάτων έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι ο ιός «δεν έχει εξαφανιστεί» κάνοντας λόγο για ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση για τις εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς.

«Σχετικά με τη χρήση τεστ αντισωμάτων, ακόμα και των πιο καλών, έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν πολλές φορές και έχουμε οδηγίες από διεθνείς οργανισμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Το τεστ αντισωμάτων «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση, ούτε φυσικά να συγκρίνεται με το μοριακό τεστ», έκανε σαφές.

«Στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα» ανέφερε προσθέτοντας πως το τεστ των αντισωμάτων μπορεί να χρειαστεί ακόμη και είκοσι μέρες για να γίνει θετικό.

«Υπάρχει πιθανότητα αυτή τη στιγμή να είμαι αρνητικός με ένα τεστ αντισωμάτων» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να εξαρτάται από την ποιότητα του τεστ ή την ημέρα που έγινε.

«Χρειάζεται αξιόπιστο τεστ», είπε υπογραμμίζοντας πως αυτό, στην Ελλάδα, είναι το μοριακό τεστ.

«Δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες»

Σχετικά με τα εμβόλια και κάποιες αναφορές ότι ορισμένες χώρες θα έχουν πρόσβαση νωρίτερα σε αυτό, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες».

«Όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό, δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εμβόλιο» συμπλήρωσε.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024