Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο θα κοστίζουν τα αεροπορικά ταξίδια στην εποχή του κοροναϊού

Πόσο θα κοστίζουν τα αεροπορικά ταξίδια στην εποχή του κοροναϊού

Πολλά ερωτηματικά επικρατούν σχετικά με την επόμενη μέρα των πτήσεων με αεροπλάνα, με τις προβλέψεις τόσο σε επίπεδο κρατών, όσο και σε επίπεδο φορέων να μην έχουν καταφέρει ακόμα να ξεδιαλύνουν το τοπίο αναφορικά με το αύριο των αερομεταφορών

Πολλά ερωτηματικά επικρατούν σχετικά με την επόμενη μέρα των πτήσεων με αεροπλάνα, με τις προβλέψεις τόσο σε επίπεδο κρατών, όσο και σε επίπεδο φορέων να μην έχουν καταφέρει ακόμα να ξεδιαλύνουν το τοπίο αναφορικά με το αύριο των αερομεταφορών.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα για το αύριο των πτήσεων έχει να κάνει με τις τιμές των εισιτηρίων, ειδικά σε περίπτωση που τα αεροπλάνα πετούν με λιγότερους επιβάτες, είναι η τιμή των εισιτηρίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, καθώς οι χώρες διατυπώνουν σχέδια για το άνοιγμα των συνόρων και των επιχειρήσεων, και οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να βλέπουν μια επιστροφή της επιβατικής κίνησης το ερώτημα είναι: «πώς θα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, όταν «όλα αυτά» τελειώσουν;»

Κοινωνική απόσταση σημαίνει λιγότερες θέσεις πωλήσεων, οπότε τα εισιτήρια θα αυξηθούν;

Η Delta Air Lines αποκλείει τα μεσαία καθίσματα και περιορίζει το φορτίο πτήσης έως τις 30 Ιουνίου για τήρηση αποστάσεων, επιτρέποντας την κράτηση μόνο 50 έως 60% των διαθέσιμων θέσεων σε μια πτήση. Άλλες αεροπορικές εταιρείες που υιοθετούν παρόμοιους ελέγχους περιλαμβάνουν τις Emirates, American Airlines, Japan Airlines, United, Wizz Air και άλλα.

Πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν κρατήσεις ως κανονικές, με μία να προσπαθεί να υποχρεώσει τους επιβάτες ακόμη και να πληρώσουν για να έχουν θέση με απόσταση από τους συνεπιβάτες τους.

Στις 4 Μαΐου, η εξαιρετικά χαμηλού κόστους αερομεταφορέας των ΗΠΑ, Frontier Airlines, ανακοίνωσε την έξτρα χρέωση «More Room», που μπορεί να αγοραστεί για πτήσεις μεταξύ 8 Μαΐου και 31 Αυγούστου. Με αυτήν την χρέωση, ένας επιβάτης θα μπορούσε να πληρώσει από 39 δολάρια με κάθε τρόπο για να εγγυηθεί ότι η μεσαία θέση θα παραμείνει κενή.

Στις 6 Μαΐου, η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε το σχέδιο αφού δέχθηκε κριτική από μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, η IATA, η παγκόσμια εμπορική ένωση αεροπορικών εταιρειών, θέλει να έχει την τελευταία λέξη για το θέμα της απόστασης στα αεροσκάφη.

Το δελτίο τύπου της στις 5 Μαΐου υποστηρίζει ότι δεν υποχρεούνται οι αεροπορικές εταιρείες να κρατούν τις μεσαίες θέσεις.

«Η IATA ουσιαστικά λέει ότι η οικονομική υγεία των αεροπορικών εταιρειών έχει μεγαλύτερη σημασία από την υγεία των υπαλλήλων ή των πελατών τους», λέει ο Henry Harteveldt, αναλυτής αεροπορικών εταιρειών στο Atmosphere Research Group.

«Αυτό το δελτίο τύπου περιλαμβάνει μια εκτίμηση ότι τα αεροπορικά εισιτήρια θα πρέπει να αυξηθούν, εάν οι αερομεταφορείς υποχρεούνται να αφήσουν κενά τα μεσαία καθίσματα. Εάν η ζήτηση παραμείνει χαμηλή και οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ανταγωνιστούν για έναν περιορισμένο αριθμό ταξιδιωτών, τότε πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν χαμηλούς ναύλους για να προσελκύσουν όσους περισσότερους ταξιδιώτες μπορούν».

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται, οπότε θα μειωθούν και τα αεροπορικά εισιτήρια;

Το αναμεμιγμένο και εξευγενισμένο, αργό πετρέλαιο γίνεται το καύσιμο αεριωθουμένων που απαιτείται για την κυριολεκτική τροφοδοσία της αεροπορίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες επιβάλλουν επιβαρύνσεις καυσίμων για να βοηθήσουν στην πληρωμή τους, οι οποίες περιλαμβάνονται στην τελική τιμή του εισιτηρίου ως χρέωση «YQ», η οποία αντιπροσωπεύει διακυμάνσεις στο κόστος καυσίμου.

Στα τέλη Απριλίου, οι τιμές για τα βαρέλια αργού πετρελαίου έπεσαν αρκετά.

Για ένα τυπικό εισιτήριο μετ ‘επιστροφής της British Airways μεταξύ Λονδίνου και Γιοχάνεσμπουργκ για ταξίδι τον Αύγουστο του 2020, η χρέωση καυσίμου YQ ανέρχεται σε 189 δολάρια, το 30% του συνόλου των αεροπορικών εισιτηρίων των 610 δολαρίων.

«Τα καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών αντιπροσωπεύουν συνήθως το 20-25% των λειτουργικών εξόδων μιας αεροπορικής εταιρείας», δήλωσε ο Manoel Suhet στο CNN Travel.

Ο Suhet, Διευθύνων Σύμβουλος της Business Traveler Deals και πρώην στέλεχος αεροπορικών εταιρειών με φόντο τη διεθνή διανομή πετρελαίου, υπολογίζει ότι, εάν οι τιμές του αργού πετρελαίου και των καυσίμων αεριωθούμενων αεροπλάνων συνεχίσουν να μειώνονται, οι αερομεταφορείς μπορεί να επωφεληθούν από αυτό το περιβάλλον χαμηλότερων τιμών.

Επομένως, παρόλο που το πετρέλαιο είναι φθηνό, τα καύσιμα αεριωθουμένων συνεχίζουν να καθορίζονται από αυτό.

Οι προορισμοί χρειάζονται τουρισμό, οπότε θα υπάρχουν προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων;

Η αβεβαιότητα δημιουργεί δισταγμό και, για ορισμένους, ακόμη και αν τα αεροπορικά εισιτήρια «πέσουν» συγκλονιστικά χαμηλά μπορεί να μην είναι αρκετό για να εμπνεύσει τις κρατήσεις έως ότου σταθεροποιηθούν οι συνθήκες υγείας και τα οικονομικά.

Η Asiana Airlines πρωωθεί τις πωλήσεις εισιτηρίων της με την υπόσχεση «αγοράστε τώρα, πετάξτε οποιαδήποτε ημερομηνία». Κάντε κράτηση πτήσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Νότια Κορέα στην Asiana και η αεροπορική εταιρεία θα παραιτηθεί από την αλλαγή τελών όχι μόνο μία φορά, μια συνδιαλλαγή που έχει γίνει στάνταρ μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια του COVID, αλλά και έως και τρεις φορές.

Επομένως, πόσο ακριβό θα είναι το αεροπορικό ταξίδι;

Αφού τελειώσει η κρίση του Covid-19, η τιμή του εισιτηρίου μπορεί, για παράδειγμα, για το Κανκούν να κυμανθεί από 70 δολάρια έως 350 δολάρια.

Οι αεροπορικοί ναύλοι θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στην προσφορά και τη ζήτηση, αλλά προκύπτει η πιθανότητα προώθησης του τουρισμού ή η ανάγκη κοινωνικής απόστασης στα αεροπλάνα, καθώς οι δυνάμεις που προορίζονται να ωθήσουν τις τιμές λίγο χαμηλότερα ή λίγο υψηλότερα.

Οι απόψεις σχετικά με το ποιες είναι ή δεν είναι καλές προσφορές για τα εισιτήρια και η απόφαση αγοράς θα είναι, όπως και πριν, θα εξακολουθούν να εξαρτώνται από τον ταξιδιώτη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024