Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το MEGA σε δημοφιλείς προορισμούς - Πρωτόγνωρες εικόνες και αγωνία για την επόμενη ημέρα

Το MEGA σε δημοφιλείς προορισμούς – Πρωτόγνωρες εικόνες και αγωνία για την επόμενη ημέρα

Το MEGA συνεχίζει το οδοιπορικό στη νησιωτική Ελλάδα, θέλοντας να δώσει φωνή στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους των νησιών που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα. Σειρά έχουν τα Χανιά και η Σκιάθος, που δεν θυμίζουν σε τίποτα εικόνες περασμένων ετών

Το MEGA συνεχίζει το οδοιπορικό στη νησιωτική Ελλάδα, θέλοντας να δώσει φωνή στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους των νησιών που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα.

Σειρά έχουν τα Χανιά και η Σκιάθος, που δεν θυμίζουν σε τίποτα εικόνες περασμένων ετών.

Πρωτόγνωρες εικόνες στα Χανιά

Κάθε χρόνο στα Χανιά χτυπάει η «καρδιά» του τουρισμού της Κρήτης με τα καταλύματα να είναι ασφυκτικά γεμάτα και τις παραλίες να πλημμυρίζουν από ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Ωστόσο το φετινό Μάιο συναντάμε την απόλυτη ερημιά.

Οι καταστηματάρχες στον χώρο της εστίασης προετοιμάζονται για το άνοιγμα αλλά, όπως λένε στην κάμερα του MEGA, η μείωση του τζίρου τους είναι δεδομένη.

Ο κ. Χάρης μέσα στο πλωτό του σφουγγαράδικο περιμένει καρτερικά να δει ξανά τους τουρίστες που κάθε χρόνο πλημμυρίζουν τα Χανιά, ενώ για μια από τις δυσκολότερες περιόδους που έχει περάσει ποτέ η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας κάνει λόγο ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χανίων.

Στις υπέροχες παραλίες του νόμου Χανίων, που κάθε χρόνο δέχονται πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο, τώρα βλέπεις μόνο ντόπιους.

Και ενώ έχουν χαθεί αρκετοί πολύτιμοι μήνες για την τοπική οικονομία, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες ελπίζουν πως έστω και καθυστερημένα θα δουν και πάλι τα Χανιά να σφύζουν από ζωή.

Αγωνία και προσδοκίες στη Σκιάθο

Αντίστοιχο σκηνικό συναντά κανείς και στη Σκιάθο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο επισκέπτης δεν βλέπει τουρίστες στην οδό Παπαδιαμάντη, στα δεκάδες μπαράκια που χτυπάει η καρδιά του νησιού και στις παραλίες, όπως οι Κουκουναριές, ο Βρωμόλιμνος και η Κρυφή Άμμος, που έκαναν γνωστό το νησί των Σποράδων σε όλο τον κόσμο.

Η «βασίλισσα των Σποράδων» απευθύνει κάλεσμα στους Έλληνες τουρίστες, καθώς το 90% της Σκιάθου εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, με το 80% να είναι διαχρονικά Ιταλοί και Βρετανοί τουρίστες.

Αν φέτος δεν τους επιτραπεί να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για το νησί, όπως και επόμενος χειμώνας.

Οι άνθρωποι του τουρισμού στη Σκιάθο δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν όσους τουρίστες καταφέρουν να φτάσουν στο νησί τους.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024