Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας: Το σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό ενσωματώνει πολλές προτάσεις μας

Πέτσας: Το σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό ενσωματώνει πολλές προτάσεις μας

Το σχέδιο της Κομισιόν για την επαναφορά στην τουριστική δραστηριότητα στις χώρες της ΕΕ και το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων με την άρση των περιορισμών στα ταξίδια, χαιρετίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Το σχέδιο της Κομισιόν για την επαναφορά στην τουριστική δραστηριότητα στις χώρες της ΕΕ και το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων με την άρση των περιορισμών στα ταξίδια, χαιρετίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη

«Με το σημερινό πλαίσιο εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη ότι οι μετακινήσεις θα είναι ασφαλείς, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης.

Ωστόσο φρόντισε να διαμηνύσει πως δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την τουριστική κίνηση και τα εισοδήματα από τον τουρισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Πέτσα:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση χαιρετίζει το πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων για τον τουρισμό και τις μεταφορές που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου δεν ήταν αυτονόητη. Η Ελλάδα έθεσε πρώτη το ζήτημα του τουρισμού στον Ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο.

Και σε συνεργασία με άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήξαμε στο σημερινό πλαίσιο που σέβεται μια από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ: την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων.

Στόχος είναι η σταδιακή, με κοινούς κανόνες και προϋποθέσεις, αποκατάσταση των μεταφορών και του τουρισμού σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η αποκατάσταση θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

Η αρχή της μη – διάκρισης

Στο πλαίσιο που παρουσιάστηκε σήμερα ενσωματώνονται πολλές από τις προτάσεις μας. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει προτάσεις για υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, για εργαλεία ιχνηλάτισης, για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και για μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για την ανάδειξη της Ευρώπης ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.

Συνεκτικός κρίκος του όλου πλαισίου είναι η «αρχή της μη-διάκρισης».

Με βάση αυτή την αρχή, διευκολύνεται η μετακίνηση μεταξύ χωρών και περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και όχι με βάση τη γεωγραφική απόσταση, ή το μέσο μεταφοράς.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να ενημερώνονται με διαφάνεια και εγκυρότητα για τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας.

Ας μην έχουμε αυταπάτες

Όπως φαίνεται, η Ελλάδα χάρη στην ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, είναι από τις χώρες με τη χαμηλότερη διασπορά του ιού ανά 100.000 κατοίκους. Και αυτός είναι – ένας ακόμη – παράγοντας προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας.

Με το σημερινό πλαίσιο εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη ότι οι μετακινήσεις θα είναι ασφαλείς, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού.

Ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης.

Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024