Ενώ στην κυβέρνηση επεξεργάζονται σχέδια για την επανεκκίνηση του Τουρισμού και των επιβατικών πτήσεων, στην Εκκλησία κυριαρχεί μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση. Την Κυριακή, 17 Μαΐου, βλέπετε, θα ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς, θα επιτραπεί η τέλεση της θείας λειτουργίας και οι πιστοί, όπως με πληροφορούν από την Αρχιεπισκοπή αδημονούν να προσέλθουν στους ιερούς ναούς. Για να μην υπάρξει συνωστισμός έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο η πρόταση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, να γίνουν την Κυριακή δύο και τρεις λειτουργίες.

Η πρώτη θα αρχίσει στις 7 το πρωί, η δεύτερη στις 9 και η τρίτη στις 11 το πρωί, ώστε να προλάβουν να την παρακολουθήσουν όσοι θελήσουν. Βεβαίως θα κρατηθούν οι αποστάσεις, (ένα άτομο ανά 10 τ.μ.) ενώ στην είσοδο των ναών θα υπάρχει αντισηπτικό. Επίσης θα υπάρξει απολύμανση στους χώρους, συχνός καθαρισμός των εικόνων, πλην όμως η μάσκα στη εκκλησία θα είναι προαιρετική.

Και κάτι ακόμα…Οσοι πιστοί προσέλθετε την Κυριακή και στην Θεία Κοινωνία. Η οποία θα χορηγηθεί στους πιστούς όπως χορηγείται πάντα. Δηλαδή με το ίδιο κοχλιάριο (κουταλάκι). Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες απέρριψαν την πρόταση του καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλου να αλλάξει ο τρόπος της Θείας Κοινωνίας και να μην χρησιμοποιείται το ίδιο κουταλάκι. Οι εκκλησιαστικοί επιμένουν πως η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει ασθένειες και υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου γίνεται μετουσίωση του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα του Χριστού.

Μετουσίωση, λένε, σημαίνει την μετατροπή όλης της ουσίας του άρτου στην ουσία του Σώματος του Χριστού και όλης της ουσίας του οίνου στην ουσία του Αίματός Του. Συνεπώς, λένε πάλι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη Θεία Κοινωνία. Ακόμα από την Κυριακή επιτρέπεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων με τη συμμετοχή των πιστών, φτάνει να κρατούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο