Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχη 10 ημερών» για την Ουχάν - Δραστικό σχέδιο για τεστ σε όλους τους κατοίκους της

«Μάχη 10 ημερών» για την Ουχάν – Δραστικό σχέδιο για τεστ σε όλους τους κατοίκους της

Η απόφαση έρχεται αφότου η κινεζική πόλη -αρχικό επίκεντρο της πανδημίας- κατέγραψε για πρώτη φορά μετά τις 3 Απριλίου έξι νέα κρούσματα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η Ουχάν, που τέθηκε σε lockdown επί 11 εβδομάδες, εφάρμοσε σταδιακή άρση μέτρων στις 8 Απριλίου

Η κινεζική πόλη Ουχάν εκπονεί σχέδια για να κάνει τεστ για κοροναϊό σε ολόκληρο τον πληθυσμό των 11 εκατομμυρίων πολιτών, σύμφωνα με αναφορές κρατικών μέσων.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει το BBC, φαίνεται να βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, με όλες τις περιοχές στην Ουχάν να υποβάλουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των τεστ που θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών.

Η απόφαση έρχεται αφότου η κινεζική πόλη -αρχικό επίκεντρο της πανδημίας- κατέγραψε για πρώτη φορά μετά τις 3 Απριλίου έξι νέα κρούσματα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η Ουχάν, που τέθηκε σε lockdown επί 11 εβδομάδες, εφάρμοσε σταδιακή άρση μέτρων στις 8 Απριλίου.

Νέος συναγερμός

Για ένα διάστημα η ζωή επανήλθε στο φυσιολογικό επίπεδο καθώς άνοιξαν ξανά τα σχολεία και κάποιες επιχειρήσεις, αλλά η εμφάνιση νέων κρουσμάτων τώρα απειλεί την επιστροφή στην ομαλότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Paper» και το εσωτερικό έγγραφο που επικαλείται, κάθε περιοχή στην πόλη έχει κληθεί να καταρτίσει ένα πρόγραμμα τεστ 10 ημερών. Κάθε περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση του δικού της σχεδίου βάσει του πληθυσμού της.

Το έγγραφο, το οποίο αναφέρεται στο σχέδιο ως «μάχη 10 ημερών», αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι και οι πυκνοκατοικημένες κοινότητες πρέπει να έχουν προτεραιότητα στα τεστ. Ωστόσο, αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας που μίλησαν στην εφημερίδα Global Times ανέφεραν ότι η διεξαγωγή τεστ σε ολόκληρη την πόλη θα ήταν ανέφικτη και δαπανηρή.

Από την πλευρά του ο Peng Zhiyong, διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Zhongnan του πανεπιστημίου της Ουχάν, πρότεινε οι εξετάσεις να στοχεύσουν σε εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ευάλωτα άτομα και εκείνους που είχαν στενές επαφές με ένα κρούσμα.

Υπό αμφισβήτηση το εγχείρημα

Στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, πολλοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν ένας τεράστιος αριθμός τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

«Είναι αδύνατο να εξετάσεις τόσα πολλά άτομα» είπε κάποιος, ο οποίος επίσης ρώτησε πόσο θα κόστιζε. Ένας άλλος είπε ότι τέτοιες δοκιμές θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί πριν η Ουχάν ξανανοίξει τις πύλες της στην υπόλοιπη Κίνα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024