Εκεί ψηλά στον Υμηττό ο Πρωθυπουργός συνάντησε τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας που τον ενημέρωσαν για την αντιπυρική προστασία. Να σημειώσω εδώ ότι εφέτος, παρά την υγειονομική κρίση και το lockdown, οι προετοιμασίες για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές άρχισαν πολύ νωρίς: Θέτε ένα παράδειγμα; Ηδη, όπως μου είπε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, έφθασαν στην χώρα μας όχι ένα ούτε δύο αλλά πέντε γιγαντιαία ελικόπτερα Σικόρσκι (Ερικσον), τα οποία όμως δεν θα τα πληρώνουμε. Πώς θα γίνει αυτό;

Δεν τα πληρώνουμε, όπως μου εξήγησαν για να κάθονται. Θα αρχίσουμε να τα πληρώνομε όταν ενεργούν, όταν δηλαδή αρχίσουν τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Ακόμα έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα, έχουν αυξηθεί τα φυλάκια κτλ.

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης από τον Υμηττό έσπευσε να δώσει και τις κατευθύνσεις για την προστασία του δασικού πλούτου: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι μια φωτιά σβήνει στο πρώτο λεπτό με ένα ποτήρι νερό, μετά χρειάζεται ένα κουβά, μετά ένα πυροσβεστικό και μετά, από ένα σημείο και μετά μπορεί να μην έχουμε καμία απολύτως δυνατότητα να την ελέγξουμε».