
Επεισόδια στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανηλίκων στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας
Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, διαμένοντες στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανηλίκων του Κέντρου, έβαλαν φωτιά σε στρώματα, για την κατάσβεση της οποίας μετέβησαν στο ΚΥΤ δύο οχήματα της πυροσβεστικής.
Επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Φυλακίου, στον βόρειο Έβρο.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10 το πρωί, όταν ομάδα ανήλικων μεταναστών άρχισε να προκαλεί φθορές και βάζοντας φωτιά σε στρώματα.
Οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν φιλοξενούνται στην πτέρυγα ανηλίκων. Αιτία των επεισοδίων ήταν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης, όσο και η ταχύτητα στις διαδικασίες ταυτοποίησης και χορήγησης ασύλου, που για τους ανηλίκους διαρκεί περισσότερο χρονικά, αφού δεν υπάρχει κάποια δομή φιλοξενίας.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης.
- Καταρρέει η πολιτική;
- Ιράν: Επιστρέφουν από τη Σρι Λάνκα δεκάδες άνδρες της φρεγάτας που τορπίλισαν οι ΗΠΑ
- Ειρηνικός Ωκεανός: Αλλοι 4 νεκροί σε δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά ταχύπλοων
- Αϊτή: Εντείνονται οι επιχειρήσεις κατά των συμμοριών, αλλά αυτές προσαρμόζονται
- Walt Disney: Εστειλαν με email τις απολύσεις – Καταργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας
- Τουρκία: Καταδίκασαν σε 2,5 χρόνια φυλάκιση τον δημοσιογράφο Αράπκιρλι


