Εκπτώσεις φόρων με ημερομηνία λήξης
Νέα παράταση πληρωμής βεβαιωμένων φόρων και δόσεων ρυθμίσεων που έληξαν ή λήγουν από την 1η Μαΐου έως τις 31 Μαΐου για πληττόμενες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζομένους
Σε επιλεκτικές και με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα μειώσεις φόρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία υποχρεώνουν το οικονομικό επιτελείο οι πιέσεις στον προϋπολογισμό και οι περιορισμένες ταμειακές αντοχές του Δημοσίου.
Το πακέτο των μέτρων στήριξης του τουρισμού, της εστίασης και των μεταφορών αναμένεται να καθοριστεί εντός του Μαΐου, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει (ΕΡΤ1) ότι «εξετάζονται συγκεκριμένες μειώσεις φόρων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύψει ακόμα και για εννέα μήνες την επιδότηση δόσης δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία για τους «πράσινους» και «κόκκινους» δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού, ενώ έως το τέλος του έτους μπορεί να διαρκέσει η στήριξη της απασχόλησης μέσα από το πρόγραμμα SURE, το οποίο θα νομοθετηθεί εντός του μήνα για να ισχύσει από τον Ιούνιο.
-Τι προβλέπουν τα σενάρια για φοροελαφρύνσεις που βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου
-Οι σκέψεις για επιδότηση των στεγαστικών δανείων
-Ποιες παρατάσεις για την καταβολή φόρων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442