Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πάνω από 80.000 οι νεκροί από τον φονικό ιό στις ΗΠΑ

Κοροναϊός : Πάνω από 80.000 οι νεκροί από τον φονικό ιό στις ΗΠΑ

Οι νεκροί από κοροναϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τις 80.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που οι περισσότερες Πολιτείες κάνουν βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας

Οι νεκροί από κοροναϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τις 80.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που οι περισσότερες Πολιτείες κάνουν βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.

Από τα μέσα Απριλίου καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.000 θάνατοι ημερησίως, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι υψηλότερος από εκείνον που προκαλεί η εποχιακή γρίπη εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Οι νεκροί είναι επίσης περισσότεροι απ’ όσους καταγράφηκαν κατά τα πρώτα 11 χρόνια της επιδημίας του AIDS, από το 1981 μέχρι το 1992.

Τα κρούσματα σε όλες τις ΗΠΑ ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο και αυξάνονται σε Πολιτείες όπως το Μισισίπι, η Μινεσότα και η Νεμπράσκα, γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενός νέου κύματος της ασθένειας.

Αντιθέτως, τα κρούσματα μειώνονται στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, τις Πολιτείες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας και μετρούν σχεδόν τους μισούς νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Οι δύο αυτές Πολιτείες έχουν επιβάλει κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας σε όλη τη χώρα.

Με μάσκες στον Λευκό Οίκο

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος έδωσε οδηγίες σε όλο το προσωπικό της Δυτικής Πτέρυγας, όπου εργάζονται καθημερινά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του, να φορά μάσκες καθ’ όλο το διάστημα που θα βρίσκεται στο κτίριο.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να μην φορούν μάσκα μόνο όταν κάθονται στο δικό τους γραφείο, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε πρώτο ότι ένα νέο υπόμνημα ανέφερε πως όλοι όσοι μπαίνουν στην πτέρυγα αυτή θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους.

Καθώς ο θαλαμηπόλος του Τραμπ και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 την περασμένη εβδομάδα, εντείνεται η πίεση στον Λευκό Οίκο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να προστατευθεί η υγεία του 73χρονου προέδρου.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024