
Κοροναϊός: Νέο τετραήμερο λουκέτο στην Τουρκία υπό την πίεση της πανδημίας
Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως από το προσεχές Σάββατο θα μπει νέο «λουκέτο» διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα επεκτείνεται δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 19 Μαΐου
Νέο τετραήμερο «λουκέτο» στη χώρα βάζει ο τούρκος πρόεδρς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη διάδοση του κοροναϊό.
Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως από το προσεχές Σάββατο θα μπει νέο «λουκέτο» διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα επεκτείνεται δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 19 Μαΐου.
Σημειώνεται πως οι τουρκικές αρχές έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις τα τελευταία τέσσερα Σαββατοκύριακα, καθώς και στις εθνικές αργίες, για να καταπολεμήσουν την πανδημία.
Αίρονται κάποιοι περιορισμοί
Την ίδια στιγμή -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- ο τούρκος πρόεδρος έκανε γνωστό πως θα «χαλαρώσουν» σταδιακά οι μετακινήσεις σε εννέα τουρκικές πόλεις (Άδανα, Ντιγιαρμπακίρ, Μαρντίν, Τραπεζούντα, Κοτύωρα, Ντενιζλί, Καχραμανμάρας, Ραιδεστό και Σανλιούρφα).
Ξεκαθάρισε πάντως, πως οι περιορισμοί σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ.
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
