Γεννηματά : Η Δεξιά ακολουθεί το δρόμο της πόλωσης και του διχασμού
Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι ακολουθεί φέρνει προ των πυλών ένα νέο διχασμό εξαιτίας των τάσεων αλαζονείας και αυταριχσμού που εμφανίζει και υποστηρίζει ότι η στάση της συντηρητικής και δεξιάς παράταξης αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών
Με μια ανάρτησή της στα social media η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι ακολουθεί φέρνει προ των πυλών ένα νέο διχασμό εξαιτίας των τάσεων αλαζονείας και αυταριχσμού που εμφανίζει.
Βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών
Στο πλαίσιο αυτό κατηγορεί τη ΝΔ ότι η πόλωση που επιχειρεί αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών» και φέρνει ως παράδειγμα την Marfin και το γεγονός ότι στην εκδήλωση του Σαββάτου δεν παρέστησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πάντως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αφήνει αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η δημοκρατία απαιτεί διάλογο συνεννόηση και ουσιαστικές προτάσεις υπέρβασης της κρίσης.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά:
«Ένας νέος διχασμός είναι προ των πυλών.
Η Κυβέρνηση εμφανίζει όλο και περισσότερο τάσεις αλαζονείας και αυταρχισμού.
Με επικοινωνιακή εκμετάλλευση κάθε γεγονότος με τη βοήθεια όσων, με το αζημίωτο, τη λιβανίζουν.
Με πελατειακές λογικές, χωρίς προσχήματα, που οδηγούν σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, αδιαφανείς συμβάσεις. Προκλητικές αποφάσεις στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στο περιβάλλον, στον κατώτερο μισθό χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο.
Με ανεπαρκή μέτρα που αφήνουν το βάρος της κρίσης στους πιο αδύναμους.
Με αδικαιολόγητη συχνά βία στις πλατείες, χωρίς μέτρα πρόληψης.
Η πολιτική αυτή είναι στη φύση της συντηρητικής παράταξης που κάθε φορά που αισθάνονται ισχυροί, λόγω συγκυρίας, εγκαταλείπουν το προσωπείο της συναίνεσης και του φιλελευθερισμού.
Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τα δύσκολα για την κοινωνία και την οικονομία είναι μπροστά και τότε θα κριθούμε τελικά όλοι.
Για δεύτερη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια, η δεξιά ακολουθεί δρόμο πόλωσης και διχασμού. Βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών.
Τα φαινόμενα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους λαϊκιστές να επαναφέρουν πολωτικές λογικές από το παρελθόν της οικονομικής κρίσης. Την πόλωση που πληρώσαμε ακριβά. Δεν ήταν τυχαίο ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί για να τιμήσουμε τα θύματα στη MARFIN. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές που καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατίας. Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ο διάλογος, η συνεννόηση , οι ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης.
Το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για τα βήματα μπροστά, για τη νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Να μην επαναλάβουμε ως χώρα τα ίδια λάθη.
Στην πολιτική είμαστε αντίπαλοι όχι εχθροί.
Το ”ποτέ ξανά” το τιμάμε στην πράξη».
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442