Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς αντέδρασαν οι χώρες στον κοροναϊό - Οι επιτυχίες και οι μεγάλες αποτυχίες

Πώς αντέδρασαν οι χώρες στον κοροναϊό – Οι επιτυχίες και οι μεγάλες αποτυχίες

Για κάθε Ελλάδα, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία που παίρνουν άριστα στην αντιμετώπιση του φονικού ιού, υπάρχει η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία που μετά την εγκληματική αμέλεια των ηγετών τους μετρούν πλέον πολλές χιλιάδες νεκρούς.

Τα 4 εκατομμύρια παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα κρούσματα του κοροναϊού, τη στιγμή που οι νεκροί έχουν σπάσει το «φράγμα» των 280 χιλιάδων.

Μέσα σε αυτούς τους τραγικούς αριθμούς υπάρχουν χώρες που τα έχουν πάει καλύτερα και άλλες που… δεν παίρνουν και πολύ καλό βαθμό στην αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Έτσι για κάθε Ελλάδα, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία που παίρνουν άριστα στην αντιμετώπιση του φονικού ιού, υπάρχει η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία που μετά την εγκληματική αμέλεια των ηγετών τους μετρούν πλέον πολλές χιλιάδες νεκρούς.

Και φυσικά μια κατηγορία μόνη της παραμένει η Σουηδία, η οποία μπορεί τους 3.000 χιλιάδες νεκρούς, ωστόσο επιμένει στο πείραμα της ανοσίας της αγέλης, ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά.

Αυτά όλα αντικατοπτρίζονται στο γράφημα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού και καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος.

Σε αυτό φαίνονται οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Τα χαμηλά και… τα ψηλά

Σε αυτό το γράφημα, η Ελλάδα βρίσκεται στις πολύ χαμηλές θέσεις με 0,1 θάνατο ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Μαζί της στα χαμηλά στρώματα συναντάμε την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία. αλλά και την Ιαπωνία.

Από την άλλη πλευρά, στην κορυφή της λίστας που κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται, συναντάμε τη Βρετανία με 6,6 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Λίγο πιο κάτω στην τρίτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ με 5,1 θανάτους και ακολουθεί η Ιταλία με 4,7, όσους και η Ισπανία.

Λίγο πιο κάτω, στην 8η θέση βρίσκεται η Βραζιλία με 2,1 θανάτους και τη θνησιμότητα να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς καθημερινά.

Στη 2η θέση, χωρίς καμία… περηφάνια δεσπόζει η Σουηδία με 6,2 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Πρόκειται για την πιο τρανή απόδειξη πώς το πείραμα της ανοσίας της αγέλης έχει αποτύχει.

Δείτε το γράφημα:

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024