Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμαστινός : Στη Ρόδο στις 5 μ.μ. η κηδεία του - Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Κρεμαστινός : Στη Ρόδο στις 5 μ.μ. η κηδεία του – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17:00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου

Στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17:00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου, ενώ όπως ανακοινώθηκε στην εκκλησία θα επιτραπεί να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι.

Σακελλαροπούλου: Υπηρέτησε την ιατρική και την πολιτική με συνέπεια, μετριοπάθεια και ήθος

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, που υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την πολιτική με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» ήταν το λιτό και περιεκτικό μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Μητσοτάκης: Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν ένα επίλεκτο στέλεχος

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, o οποίος όπως έγινε σήμερα γνωστό έχασε την μάχη με τον κοροναϊό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Σήμερα χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο

Την θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού.  Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή  της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή, αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σημίτης: Επηρέασε σημαντικά την επιστημονική και πολιτική ζωή της χώρας

Τη θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, με το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο και τις κοινωνικές εξελίξεις, επηρέασε σημαντικά την επιστημονική και πολιτική ζωή της χώρας.

Ήταν για χρόνια φίλος και συναγωνιστής στην προσπάθεια για μία δημιουργική πολιτική. Θα μου λείψει πολύ. Στην οικογένειά του εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράστασή μου», αναφέρει ο κ. Σημίτης.

Γιώργος Παπανδρέου: Στα χέρια του είχαμε εναποθέσει τη ζωή του Ανδρέα

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του ανεκτίμητου προσωπικού του φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας, πολιτικός, δεν είναι πια κοντά μας. Η θλίψη μου είναι βαθιά. Με τον Δημήτρη, μας συνέδεαν πολλά, που τα λόγια δεν είναι εύκολο αυτήν την ώρα να περιγράψουν. Ο δεσμός μας, οικογενειακός και προσωπικός, ήταν πολύ στενός και πολύ ιδιαίτερος.

Το γεγονός ότι, στα χέρια του είχαμε όλοι εναποθέσει τη ζωή του Ανδρέα, με είχε φέρει πολύ κοντά του. Η φιλία μας ιδιαίτερη και ανεκτίμητη. Πάντα, άνθρωπος της προσφοράς για το δημόσιο καλό. Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας. Καλό ταξίδι, Δημήτρη.».

Το «αντίο» από τον Σ. Τσιόδρα

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό του έκαναν κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία στη χώρα ο νυν υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην προσφορά του στο χώρο της Υγείας.

«Συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Κρεμαστινού. Εκτός από σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός, άφησε το αποτύπωμά του στο χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη το υπουργείο και αφήνοντας το αποτύπωμά του σε σημαντικά έργα, όπως οι καρδιολογικές κλινικές» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε λόγο για «διαπρεπή επιστήμονα, ακούραστο δάσκαλο, διαπρεπή πολιτικό, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως υπουργός Υγείας, αναβαθμίζοντας τις κινητές μονάδες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ ως προς τις αεροδιακομιδές».

Εκ μέρους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και του υπουργείου Υγείας ενώνουμε εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας» πρόσθεσε.

Αναφορά στον Δημήτρη Κρεμαστινό έκανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024