Μεγάλη οικονομική ζημία στον κλάδο της εστίασης έχει προκαλέσει ο κοροναϊός.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της Εργάνης, ότι τον Μάρτιο του 2020, υπήρξαν 28.000 λιγότερες θέσεις εργασίας στον κλάδο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα το 2019.

Η ανησυχία για το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζομένων είναι έντονο, με τις επιχειρήσεις ακόμα να είναι κλειστές.

Και παρότι, θεωρητικά, επίκειται επαναλειτουργία τους, οι προϋποθέσεις που θα χρειάζεται να πληρούν, η μεγάλη ζημία που έχουν ήδη υποστεί και η κάθετη πτώση του τουρισμού από την πανδημία, προκαλούν περαιτέρω ανησυχίες.

Ο Βασίλης Βασιλάκης, από το Σωματείο Εστιατόρων Κέρκυρας, εξήγησε πως η καλοκαιρινή σεζόν στο νησί του ξεκινούσε από το Πάσχα.

«Έχουμε πτώση τζίρου 85% τα μαγαζιά της εστίασης. Φυσικά δεν έχουμε κάνει καμία πρόσληψη» τόνισε, προσθέτοντας ότι ζητούν επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας από το κράτος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, από το Σωματείο Εστιατόρων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αιτήθηκε  επιδότηση του 50% του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων της εστίασης «για να ανταπεξέλθουμε».

«Πρέπει να παρέχουμε 4-5 μήνες εργασίας για να συγκεντρώσουμε ικανό προσωπικό από άλλες περιοχές» σημείωσε, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο