Τουρκικά Στηθαία Ασφαλείας ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν εργολάβοι στους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους.

Θα κοστίσουν πολλαπλάσια και θα παραχθούν εκτός Ελλάδας, στερώντας από την ελληνική παραγωγή  ένα σημαντικό κύκλο εργασιών που έχει ανάγκη

Ενα περίεργο, όσο κι εξωφρενικό γεγονός καταγγέλλεται το τελευταίο διάστημα κι έχει να κάνει με τα στηθαία ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών που κατασκευάζουν στηθαία ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στηθαία που κατασκευάζονται στην… Τουρκία. Κι ενώ θα μπορούσε η ελληνική παραγωγή να καλύψει τις όποιες ανάγκες υπάρχουν.

Γίνεται μάλιστα λόγος για προμήθεια στηθαίων της τάξης των 10 εκατ. ευρώ μόνο για μια περίπτωση.

Και οι κατασκευαστές υπογραμμίζουν:

Στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο τμήμα Α, το ήδη τοποθετημένο και πιστοποιημένο κατά ΕΝ1317 ΣΑΟ δεν εγκρίνεται για τοποθέτηση στο τμήμα Β.

Και όλα αυτά αγνοώντας την ελληνική νομοθεσία και προωθώντας στηθαία τα οποία κατά πάσα πιθανότητα «βαφτίστηκαν» πιστοποιημένα χρησιμοποιώντας το παράθυρο μετάβασης που όφειλε να έχει το ΕΝ1317, αλλά δεν προβλέπεται η τοποθέτηση τους από την ελληνική νομοθεσία η οποία απαιτεί Δοκιμές Πρόσκρουσης με βάση το ΕΝ1317 – 1 & 2.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr