Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ιδιωτική πρωτοβουλία στη μάχη κατά της πανδημίας

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στη μάχη κατά της πανδημίας

#ForceForGood Η P&G, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για στήριξη των πολιτών και της δημόσιας υγείας φροντίζει τους πιο αδύναμους ανάμεσά μας.

Αγωνία, αβεβαιότητα, μοναξιά: Το τελευταίο διάστημα έχει χαρακτηριστεί από αμέτρητα αρνητικά συναισθήματα. Στο πλάι τους όμως, σαν αντεστραμμένο κουτί της Πανδώρας, έχει δυναμώσει και ένα ακόμη: Η ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους που μάχονταν – και συνεχίζουν να μάχονται – στην πρώτη γραμμή του πολέμου με την πανδημία. Ευγνωμοσύνη που έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας του σπιτιού μας.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, η ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας για τη νίκη επί του ιού, αλλά και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων που ζουν ανάμεσά μας δεν μπορεί παρά να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η P&G, η εταιρεία που “μπαίνει” κάθε μέρα στο σπίτι μας, μαζί με τα προϊόντα Always, Ariel & Fairy στήριξε μέσω δωρεάς στο Υπουργείο Υγείας τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τοπικών φορέων και οργανισμών που εργάζονται για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών.

Συνολικά, η εταιρεία εξασφάλισε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας για περισσότερους από 35.000 συνανθρώπους μας, σε μια εποχή που η καθαριότητα έγινε ταυτόσημη με την ασφάλεια. Με τη συνεισφορά της να ξεπερνά τα 300.000€, η P&G συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια ανακούφισης των έκτακτων αναγκών και στηρίζει τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας.

Το δώρο της καθαριότητας

Γνωρίζατε ότι στη χώρα μας περισσότεροι από 20.000 συμπολίτες μας ζουν σε συνθήκες αστεγίας; Αναγνωρίζοντας πως η καθαριότητα αποτελεί ουσιώδη ανθρώπινη ανάγκη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την αξιοπρέπεια, το Ariel εδώ και τέσσερα χρόνια στηρίζει το έργο της Ithaca, του πρώτου κινητού πλυντηρίου για αστέγους στην Ελλάδα. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το 2016, πάνω από 5.500 άνθρωποι σε ανάγκη έχουν εξυπηρετηθεί από το πρόγραμμα, ενώ έχουν πλυθεί περισσότερα από 70.000 κιλά ρούχων.

Με την καθαριότητα να έχει γίνει πλέον πιο πολύτιμη από ποτέ, το Ariel στέκεται και πάλι στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού. Προσφέροντας απορρυπαντικά προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών πλυσίματος ρούχων των φιλοξενούμενων και ενώνοντας και πάλι τις δυνάμεις του με την Ithaca για την παροχή τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού, εξασφάλισε την καθημερινή λειτουργία των πλυντηρίων της δομής. Η πρωτοβουλία πρόκειται να διαρκέσει για όσο διάστημα κρατά και η κρίση, διασφαλίζοντας τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών διαβίωσης των αστέγων της χώρας μας.

Η Ithaca δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Ariel για αυτή τη σημαντική κίνηση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε στο πλευρό μας συνεργάτες όπως το Ariel, το οποιο μας στηρίζει ενεργά από την αρχή της δράσης μας.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμα σου και είναι δίπλα σου εμπράκτως σε κάθε σου βήμα.

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους είναι κοντά μας καθημερινά, καθώς επίσης και στη νέα μας προσπάθεια να υποστηρίξουμε το πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Μαζί πάντα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα»

Ένα διαφορετικό Πάσχα

Το φετινό Πάσχα δεν έμοιαζε με τα άλλα, καθώς απουσίασαν τα αγαπημένα μας μεγάλα τραπέζια. Το Fairy φρόντισε να κάνει την Κυριακή του Πάσχα λίγο πιο γιορτινή για τους 800 άστεγους συνανθρώπους μας που ζουν στις Δομές Φιλοξενίας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Σε συνεργασία με τον Σεφ Γιώργο Τσούλη που πρόσφερε τη συνταγή, γέμισε το τραπέζι των αστέγων με ένα παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα, από αρνάκι και πατάτες, κόκκινα αυγά, τσουρέκι και πασχαλινά κουλούρια. Έτσι, εξασφάλισε πως ακόμη και τηρώντας τις αποστάσεις, κανείς δεν έμεινε μόνος του σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της P&G εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024