Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηρό διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του ελληνικού ελικοπτέρου

Αυστηρό διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του ελληνικού ελικοπτέρου

 Η Αθήνα εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την προκλητική και επικίνδυνη αυτή κίνηση, καθώς και για το μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Σε αυστηρό διάστημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, έπειτα από τη νέα ακραία τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο με την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Αθήνα εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την προκλητική και επικίνδυνη αυτή κίνηση, καθώς και για το μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, πάνω από τις Οινούσσες, όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών παρενόχλησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3.500 πόδια στις 11:38 π.μ., παρενοχλώντας το ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο μόλις είχε απογειωθεί από το νησί.

Προκλητική απάντηση της Αγκυρας

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διέψευσε τους ελληνικούς ισχυρισμούς.

Σε προκλητικό ύφος ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αρνείται ότι το ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε κάνοντας λόγο για πτήση ρουτίνας.

«Τα μαχητικά μας εκτέλεσαν πτήση ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν τίθεται παρενόχληση ελικοπτέρου που μετέφερε τον κ. υπουργό Άμυνας. Δεν υπάρχει όφελος σε αυτήν τη χώρα, η δραματοποίηση των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Ωστόσο, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη συνεχίστηκε και σήμερα, με δύο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών να πετούν πάνω από τις Οινούσσες και τη νότια Χίο.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024