Ν. Σύψας στο MEGA: Αν τα κρούσματα αυξηθούν, θα πάρουμε εκ νέου περιοριστικά μέτρα
Για τους κινδύνους που κρύβει η επόμενη φάση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Νίκος Σύψας, Λοιμωξιολόγος και Μέλος της Επιτροπής για τον κοροναϊό
Για τους κινδύνους που κρύβει η επόμενη φάση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Νίκος Σύψας, Λοιμωξιολόγος και Μέλος της Επιτροπής για τον κοροναϊό.
Η καθημερινότητα των Ελλήνων, πέρασε από το πρωί της Δευτέρας στο νέο στάδιο και το βάρος πλέον μεταφέρεται στην ατομική ευθύνη για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης.
Ο κ. Σύψας, μιλώντας για τους πιθανούς κινδύνους στο MEGA, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «αυτό που μας ανησυχεί είναι ο εφησυχασμός. Να πιστέψει ο κόσμος ότι ο κοροναϊός τελείωσε, ότι ο κίνδυνος δεν υπάρχει».
«Δηλαδή να παραβιάσει τα μέτρα ασφάλειας, την απολύμανση των χεριών και τη χρήση μάσκας όπου χρειάζεται» πρόσθεσε.
Όπως είπε «φοβόμαστε ότι θα υπάρξει εκ νέου διασπορά του ιού στην κοινότητα, περισσότερα κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε εκ νέου μέτρα».
«Θα εισηγηθούμε lockdown αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων» κατέληξε, τονίζοντας πάντως πως οι πιθανότητες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι λίγες.
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας
- Πάτρα: Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
- Η EE προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λέει η φον ντερ Λάιεν