Κοροναϊός : Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για το εμβόλιο – Πότε μπορούμε να το έχουμε
Για το εμβόλιο, το οποίο αποτελεί -σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες- το εισιτήριο για την επιστροφή την κανονικότητα, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας
Για το εμβόλιο, το οποίο αποτελεί -σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες- το εισιτήριο για την επιστροφή την κανονικότητα, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας οι μελέτες κινούνται αρχικά σε δύο στρατηγικές φάσεις. Στην πρώτη φάση γίνονται δοκιμές με πληθυσμό εθελοντών που παίρνουν διαφορετικές δόσεις του εμβολίου ώστε να βρεθεί η σωστή ποσότητά της, αλλά και οι όποιες παρενέργειες.
Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, όπως είπε, ακολουθεί η τρίτη, κατά την οποία το εμβόλιο δοκιμάζεται σε μεγάλο αριθμό πολιτών.
Ο καθηγητής τόνισε ότι αυτή την ώρα υπάρχει μία τεράστια προσπάθεια συνεννόησης και κοινών προσπαθειών για τον κοινό στόχο: την ανάπτυξη εμβολίου.
Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την παροχή – αρχικά – του εμβολίου (όταν αυτό βρεθεί) σε ομάδες προτεραιότητας, σημειώνοντας πως ενδεχομένως έως το τέλος του έτους μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, τα οποία ενδέχεται να χορηγηθούν σε ευπαθείς ομάδες.
Τέλος, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η ανάπτυξη του εμβολίου έχει εξελιχθεί σε μία «μη ανταγωνιστική προσπάθεια» και πως «κάποιες από τις προσπάθειες αυτές μπορεί να φέρουν δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του χρόνου».
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442