Η μείωση κατά 95% των επιβατικών πτήσεων λόγω της πανδημίας του κοροναϊου προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Οι διεθνείς ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την κατάρρευση της εναέριας μεταφοράς επιβατών εξαιτίας της κρίσης του νέου κοροναϊού, τόνισαν η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU).

Οι δύο οργανισμοί με έδρα την Ελβετία υπογράμμισαν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι οι επιβατικές πτήσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτές μειώθηκαν κατά 95%.

Ταυτόχρονα, η ζήτηση για διαδικτυακές αγορές αυξήθηκε κατά 25-30%, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από πολλές χώρες στους πληθυσμούς τους για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19.

Οι ταχυδρομικές διοικήσεις επομένως βρίσκουν «δυσκολίες στην αποστολή και παράδοση διεθνούς ταχυδρομίου, ιδίως στο διηπειρωτικό».

Ζητούν έκδοση αδειών για ναυλώσεις

Αντιμέτωπες με αυτά τα στοιχεία, η IATA και η UPU κάλεσαν τις κυβερνήσεις να βρουν λύσεις, και ειδικότερα να επιταχύνουν την έκδοση αδειών για ναυλώσεις.

«Πρέπει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για την αποκατάσταση της έλλειψης χωρητικότητας αεροπορικών φορτίων και για τη διασφάλιση της ταχυδρομικής μεταφοράς αλληλογραφίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της UPU Μπισάρ Αμπντιραχμάν Χουσεϊν.

Ο γενικός διευθυντής της IATA, Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, από την πλευρά του τόνισε ότι είναι «απαραίτητο να γίνουν όλα για να προωθηθεί η ομαλή ροή ταχυδρομικών υπηρεσιών, που είναι ένα σημαντικό συστατικό της κοινωνίας».

Η IATA ανέφερε ότι παρέχει βοήθεια στη ταχυδρομική μεταφορά σε εμπορευματικές πτήσεις παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις εναλλακτικές διαδρομές.

Η UPU, που υπάγεται στον ΟΗΕ, έχει 192 χώρες μέλη και συνιστά τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Η IATA αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες ή το 82% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr