Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σοβαρό πλήγμα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Κοροναϊός : Σοβαρό πλήγμα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Η μείωση κατά 95% των επιβατικών πτήσεων λόγω της πανδημίας του κοροναϊου προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Οι διεθνείς ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την κατάρρευση της εναέριας μεταφοράς επιβατών εξαιτίας της κρίσης του νέου κοροναϊού, τόνισαν η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU).

Οι δύο οργανισμοί με έδρα την Ελβετία υπογράμμισαν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι οι επιβατικές πτήσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτές μειώθηκαν κατά 95%.

Ταυτόχρονα, η ζήτηση για διαδικτυακές αγορές αυξήθηκε κατά 25-30%, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από πολλές χώρες στους πληθυσμούς τους για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19.

Οι ταχυδρομικές διοικήσεις επομένως βρίσκουν «δυσκολίες στην αποστολή και παράδοση διεθνούς ταχυδρομίου, ιδίως στο διηπειρωτικό».

Ζητούν έκδοση αδειών για ναυλώσεις

Αντιμέτωπες με αυτά τα στοιχεία, η IATA και η UPU κάλεσαν τις κυβερνήσεις να βρουν λύσεις, και ειδικότερα να επιταχύνουν την έκδοση αδειών για ναυλώσεις.

«Πρέπει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για την αποκατάσταση της έλλειψης χωρητικότητας αεροπορικών φορτίων και για τη διασφάλιση της ταχυδρομικής μεταφοράς αλληλογραφίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της UPU Μπισάρ Αμπντιραχμάν Χουσεϊν.

Ο γενικός διευθυντής της IATA, Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, από την πλευρά του τόνισε ότι είναι «απαραίτητο να γίνουν όλα για να προωθηθεί η ομαλή ροή ταχυδρομικών υπηρεσιών, που είναι ένα σημαντικό συστατικό της κοινωνίας».

Η IATA ανέφερε ότι παρέχει βοήθεια στη ταχυδρομική μεταφορά σε εμπορευματικές πτήσεις παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις εναλλακτικές διαδρομές.

Η UPU, που υπάγεται στον ΟΗΕ, έχει 192 χώρες μέλη και συνιστά τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Η IATA αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες ή το 82% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024