Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηστίδης : Να στηρίξουμε τους ανθρώπους της τέχνης

Χρηστίδης : Να στηρίξουμε τους ανθρώπους της τέχνης

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι χρειάζεται η στήριξη στον πολιτισμό και τους ανθρώπους της τέχνης τόσο «σε όσους φαίνονται αλλά και σε όσους σηκώνουν το βάρος πίσω από τα φώτα».

Την στήριξη των ανθρώπων της τέχνης ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι χρειάζεται η στήριξη στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του τόσο «σε όσους φαίνονται αλλά και σε όσους σηκώνουν το βάρος πίσω από τα φώτα».

Τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουμε

«Μπορούμε τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουμε όλοι μαζί όπως και με τον πολιτισμό. Πρέπει να δούμε τι κάνουμε και με τους καλλιτέχνες, με όλους αυτούς που έχουν δώσει τιμές δόξας στην Ελλάδα και δεν είναι πάντα μόνο όσοι φαίνονται, αλλά είναι και αυτοί που είναι λίγο πιο πίσω, είναι στα παρασκήνια, σκηνοθετούν ή παίζουν με τους γνωστούς μας καλλιτέχνες και πρέπει σήμερα να στηριχθούν γιατί
είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Start TV Κέρκυρας.

Λάθος χρόνος, λάθος διαδικασία

Ο Παύλος Χρηστίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πώς στάθηκε η Ελλάδα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας επισημαίνοντας πως αναδείχτηκαν προσωπικότητες όπως ο κ. Τσιόδρας, γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «έρχεται σε λάθος χρόνο με λάθος διαδικασία».

«Είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Αυτό δεν το έχουμε ξαναζήσει. Εν μέσω πανδημίας και Πάσχα και με τη Βουλή να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης συμπληρώνοντας ότι με σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου υπάρχουν πάρα πολλές διαφωνίες.

Επιδότηση της εργασίας

Παράλληλα ο κ. Χρηστίδης ζήτησε γενναίες αποφάσεις για επιδότηση της εργασίας.

«Περιοχές που ακμάζουν από τον τουρισμό, σήμερα αντιμετωπίζουν έναν τεράστιο κίνδυνο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις επιχειρήσεις να μπαίνουν σε έναν ατέρμονο δανεισμό όταν 7 στις 10 δεν έχουν δυνατότητες ρευστότητας. Αυτό χρειάζεται γενναίες αποφάσεις.

Για τον τουρισμό, έχουμε συνομιλήσει με τον κ. Ρέτσο, η απόφασή μας είναι να στηρίξουμε επιλογές οι οποίες μειώνουν το ΦΠΑ, όπως και στην εστίαση πρέπει να λάβουμε μέτρα αντίστοιχα. Προφανώς πρέπει να δούμε πώς οι επιχειρηματίες στηρίζονται για να στηρίξουν και τους εργαζόμενούς τους.

Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά 1.000.000 συμπολίτες μας οι οποίοι πλήττονται από την κρίση και είναι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις και λέμε ότι μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε από ευρωπαϊκά κονδύλια τις θέσεις εργασίας τους τώρα, πριν φτάσουν, απευκταία στο ταμείο ανεργίας. Να επιδοτήσουμε τις θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ κάλεσε την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με μεταβιβάσεις και όχι με νέους δανεισμούς.

Το 2010 είδαμε την Ευρώπη να στέκεται κατώτερη των περιστάσεων όσον αφορά τα προβλήματα που είχαμε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Σήμερα δεν μπορεί να ξαναγίνει το ίδιο.

Δεν υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο το οποίο φταίει για όλα όπως κάποιοι είπαν για την Ελλάδα πριν από 10 χρόνια. Είναι μια κρίση η οποία διαπερνά οριζόντια την ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Άρα χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις, δεν επαιτεί κανένας από εμάς, απαιτούμε να αλλάξουμε σελίδα όλοι ευρωπαϊκοί λαοί.

Λάθος γραμμή της ΝΔ για τα λεφτόδεντρα

Το κάνει η Ιταλία, το κάνει ο Μακρόν στη Γαλλία, το κάνουν δέκα πρωθυπουργοί και πρόεδροι ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι και σοσιαλιστές πρωθυπουργοί και εμείς θέλουμε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Γι αυτό και είναι λάθος η γραμμή της ΝΔ όσον αφορά τα λεφτόδεντρα. Θα πρέπει να απαιτήσουμε από την ΕΕ να μην προχωρήσει στη λογική των δανεισμών όπως συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια από τα μνημόνια, αλλά με τη λογική των μεταβιβάσεων, έτσι ώστε πραγματικά κεφάλαια να έρθουν» υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024