Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Από τις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Η μόνη «κλειδωμένη» ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι η 11η Μαΐου, αλλά μόνο όσον αφορά την Γ’ Τάξη του Λυκείου και χωρίς τη λήψη απουσιών για όποιον μαθητή δεν προσέλθει στο σχολείο του.

Αυτό τουλάχιστον εισηγούνται οι ειδικοί, οι οποίοι όμως δεν έχουν συγκεκριμένες ομόφωνες προτάσεις σχετικά με το αν και το πώς θα πρέπει να ανοίξουν οι υπόλοιπες τάξεις όλων των άλλων βαθμίδων των σχολείων.

Η απόφαση αυτή λοιπόν ανήκει στα συναρμόδια υπουργεία. Είναι προφανές επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να της γυρίσουν μπούμερανγκ όλες οι καλές πρακτικές των προηγούμενων εβδομάδων στο θέμα και οι αποφάσεις για να κλείσουν έγκαιρα τα σχολεία, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Επόμενη κομβική ημερομηνία λοιπόν είναι η 25η Μαΐου για τα Γυμνάσια με πιθανά τελευταία τα Δημοτικά.

Μετά τις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά

«Μόνο αν η πορεία της νόσου είναι καθοδική θα εξεταστεί το άνοιγμα των δημοτικών» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσδιορίζοντας τις σχετικές αποφάσεις μετά τις 20 Μαΐου.

Ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν μαθητές που δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σχολείο ζωντανά την αναμετάδοση του μαθήματος προκειμένου να μην δημιουργηθούν κενά σε κανέναν, ενώ αναφορικά με τις μάσκες στα σχολεία είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως οι ειδικοί κατέληξαν ότι η χρήση της είναι προαιρετική.

Τι θα γίνει με την εξεταστική των φοιτητών

Σχετικά με την εξεταστική των φοιτητών, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε πως τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο και αυτά θα αποφασίσουν για τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών.

Όσο αφορά για τις δια ζώσης εξετάσεις, σημείωσε πως θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί εάν μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο και πότε.

Την ίδια ώρα αυστηρή σύσταση γα χρήση μάσκας στα πανεπιστήμια κάνει ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν στα πανεπιστήμια κατά την εξεταστική περίοδο είναι ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα, εξηγεί.

Για αυτό ο κ. Γώγος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι εξετάσεις θα διεξάγονται σε καλά αεριζόμενες αίθουσες και αμφιθέατρα και θα γίνεται τακτική αντισηψία των χώρων.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας ο καθηγητής είπε ότι θα ζητήσουν να γίνει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, υπό διερεύνηση είναι το πώς θα διεξαχθεί η εξεταστική, καθώς, όπως είπε και ο κ. Γώγος, υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και παράδοση εργασιών αντί εξετάσεων.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι θα γίνει «υψηλή σύσταση για τα multiple choice». Επίσης, επεσήμανε ότι υπάρχει σαφής σύσταση από τον ΕΟΔΥ για την χρήση της μάσκας και τους χώρους όπου κρίνεται υποχρεωτική.

Ανοσία αγέλης

Τέλος, σχετικά με την ανοσία της αγέλης ο κ. Γώγος είπε ότι η Ελλάδα δεν θα προλάβει να την πετύχει, καθώς δεν είχε πολλά κρούσματα και σε αυτό το στάδιο δεν θα αποκτήσει κιόλας.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό να βγει το εμβόλιο πριν καν η χώρα φτάσει σε αριθμούς κοντινούς σε εκείνους που χρειάζονται για να υπάρξει ανοσία της αγέλης, σημείωσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Πότε κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα

Ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του αγώνα με την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024