Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει να «χορεύει» η Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ

Συνεχίζει να «χορεύει» η Κρήτη μετά τα 6 Ρίχτερ

Τουλάχιστον έξι μετασεισμοί σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ

Τουλάχιστον έξι μετασεισμοί σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νοτιοανατολικά της Κρήτης.

 Οι σεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα από τον κυρίως σεισμό και είχαν ένταση 4.4, 3.6, 3.3, 2.2, 4.8 και 4.2 Ρίχτερ.

Η τρίτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 16:33 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10χλμ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 1222 χλμ. νότια της Άρβης.

Είχε προηγηθεί μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ

Δέκα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε 102 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας σχολιάζει: «Ισχυρός σεισμός με μέγεθος 5,9 Ρίχτερ στις 3:51 και με επίκεντρο 55 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα, Κρήτης, σε λίγο θα έχουμε περισσότερα από την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας».

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ

Τρία λεπτά μετά τις 16:30 σημειώθηκε έναν ακόμη μετασεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στο ίδιο επίκεντρο όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024