Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπάιντεν απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση: «Δεν συνέβη ποτέ»

Ο Μπάιντεν απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση: «Δεν συνέβη ποτέ»

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν διαψεύδει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχει διατυπώσει εις βάρος του μια πρώην βοηθός στη Γερουσία

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν διέψευσε σήμερα τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχει διατυπώσει εις βάρος του μια πρώην βοηθός στη Γερουσία το 1993, στα πρώτα αυτά σχόλιά του για το ζήτημα έπειτα από τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε να σχολιάσει.

«Θέλω να σχολιάσω τους ισχυρισμούς μιας πρώην βοηθού ότι πριν από 27 χρόνια επέδειξα απρεπή συμπεριφορά. Είναι αναληθείς. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, μα ποτέ», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο MSNBC.

Η καταγγέλλουσα είναι μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, ονόματι Τάρα Ριντ, η οποία εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο του Μπάιντεν στη Γερουσία από τον Δεκέμβριο 1992 ως τον Αύγουστο 1993 και τον κατηγορεί σε συνεντεύξεις της στα μέσα ενημέρωσης ότι το 1993 την έσπρωξε σε έναν τοίχο, έβαλε τα χέρια του κάτω από την φούστα της και μέσα από το εσώρουχό της.

Ο 77χρονος, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση, εντός και εκτός του κόμματός του για να σχολιάσει τις καταγγελίες.

Σε ανακοίνωσή του που προηγήθηκε της συνέντευξης ο Μπάιντεν κάλεσε την Γερουσία να ζητήσει από την Υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων να δώσει στη δημοσιότητα αρχεία του προσωπικού που πιθανόν να αναφέρουν αν η γυναίκα αυτή είχε προβεί σε επίσημη καταγγελία εις βάρος του την εποχή που φέρεται να συνέβη το περιστατικό.

Ο ίδιος είπε ότι τα προσωπικά έγγραφα από την περίοδο της θητείας του στη Γερουσία, τα οποία έγιναν δωρεά στο πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ αλλά ακόμη δεν διατίθενται για το κοινό, δεν περιέχουν φακέλους που να αφορούν το προσωπικό.

Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις καταγγελίες της Ριντ και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την ίδια ή με κάποιον εκπρόσωπό της για να σχολιάσει.

Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει τα όσα καταγγέλλει. Ανάμεσά τους οι New York Times και Washington Post, που έχουν πάρει συνέντευξη από μια φίλη της, η οποία υποστηρίζει ότι η Ριντ της είχε εκμυστηρευτεί τότε το συμβάν. Μια άλλη φίλη της δήλωσε στην Times ότι η Ριντ της είπε το 2008 για μια παλιά τραυματική εμπειρία της που αφορά τον Μπάιντεν. Εξάλλου ο αδελφός της Ριντ έχει επιβεβαιώσει τμήματα της καταγγελίας της στο The Intercept και στη Post.

Την Δευτέρα, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Business Insider δημοσίευσε μια συνέντευξη με μια πρώην γειτόνισσα της Ριντ, η οποία υποστηρίζει ότι στα μέσα της περιόδου 1990 η τελευταία της είχε πει ότι ο Μπάιντεν είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχό της.

Η 56χρονη Ριντ έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι τότε είχε μιλήσει περί σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά όχι σεξουαλικής κακοποίησης, σε τρεις βοηθούς του Μπάιντεν στη Γερουσία. Η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας δημοσοποίησε μια ανακοίνωση μιας από αυτές, της Μαριάν Μπέικερ, η οποία δηλώνει ότι στα σχεδόν 20 χρόνια που εργάζεται για τον Μπάιντεν δεν έχει λάβει ποτέ καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του.

Οι Post και Times πήραν συνεντεύξεις από τις άλλες δύο βοηθούς αλλά καμία τους δεν είπε να θυμάται καταγγελία της Ριντ.

Η Ριντ είναι μια από τις οκτώ γυναίκες που τον περασμένο χρόνο ισχυρίστηκαν ότι ο Μπάιντεν τις άγγιξε, τις αγκάλιασε ή τις φίλησε με τρόπο που τις έκανε να αισθανθούν άβολα, παρότι καμία δεν τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό το έκανε η Ριντ μόλις τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024