NYT : Οι πραγματικοί ηγέτες ξεχωρίζουν στην κρίση, μεταξύ τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Η Ελλάδα συνιστά έκπληξη, δρώντας καλύτερα από το αναμενόμενο» επισημαίνουν οι New York Times και εκθειάζουν την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στα παραδείγματα ηγετών που είχαν αποτελεσματική αντίδραση στον κοροναϊό συμπεριλαμβάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι New York Times σε κύριο άρθρο τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Το άρθρο φέρει τον τίτλο «In a Crisis, True Leaders Stand Out»/ «Οι Πραγματικοί Ηγέτες Ξεχωρίζουν στην Κρίση», και υπότιτλο «Swift action, compassion and trust in science mark the most effective responses to the coronavirus»/ «Άμεση δράση, κατανόηση και εμπιστοσύνη για την επιστήμη, χαρακτηρίζουν τις πιο αποτελεσματικές αντιδράσεις στον κοροναϊό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηγεσία -δύσκολο να προσδιοριστεί- εύκολα γίνεται αντιληπτή, αναγνωρίσιμη, σε καιρό κρίσεων.
Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δοκιμάστηκαν έντονα στη διάρκεια της εκδήλωσης και εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και του φόβου και των θανάτων.
Ορισμένοι εξ αυτών απέτυχαν θλιβερά, όμως υπάρχουν κι εκείνοι οι ηγέτες που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, θάρρος, κατανόηση, σεβασμό προς την επιστήμη, καθώς και απλή σεμνότητα, μετριάζοντας έτσι, τις επιπτώσεις της ασθένειας στο λαό τους.
Και το καλύτερο παράδειγμα ανταπόκρισης στην κρίση αυτή ανήκει στην Jacinda Ardern, τη 39χρονη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.
Η Ελλάδα συνιστά έκπληξη
Στις χώρες-παραδείγματα όπου η άμεση και αποφασιστική λήψη μέτρων βοήθησε στο να μετριαστούν οι συνέπειες της πανδημίας και ένωσαν τους λαούς, αναφέρεται και η Ελλάδα, δίπλα στις Ν.Κορέα, Ταϊβάν, Γερμανία και Ισλανδία.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το αμερικανικό μέσο, που είχε και άλλο εκτενές άρθρο προ ολίγων 24ώρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού από τη χώρα, αναφέρει ότι συνιστά σε ένα βαθμό έκπληξη, απλά, δρώντας καλύτερα από το αναμενόμενο.
Με την αναφορά του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έδρασε αποφασιστικά κλείνοντας δημόσιους χώρους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας τις νοσοκομειακές δομές – ΜΕΘ.
Έτσι, η Ελλάδα είχε καταγράψει λιγότερα από 3.000 κρούσματα, αναφέρεται μεταξύ άλλων.
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442