Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτομαγιά όπως... Πάσχα: Μπλόκα, έλεγχοι και πρόστιμα, λίγο πριν την άρση των μέτρων

Πρωτομαγιά όπως… Πάσχα: Μπλόκα, έλεγχοι και πρόστιμα, λίγο πριν την άρση των μέτρων

Την επιτυχημένη «συνταγή» του Πάσχα για αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ εν όψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς

Την επιτυχημένη «συνταγή» του Πάσχα για αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ εν όψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Στην αστυνομία θεωρούν πως το συγκεκριμένο τριήμερο, θα αποτελέσει το τελευταίο τεστ πριν την σταδιακή άρση των μέτρων την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες δοκιμασίες των επόμενων μηνών, αφού στόχος είναι  να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, με τον κίνδυνο χαλάρωσης των πολιτών -λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη  σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας- να είναι υπαρκτός.

«Αύριο υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά. Θα την περάσουμε διαφορετικά όπως και το Πάσχα» διαμήνυσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η υγεία των πολιτών. Όπως επεσήμανε τα μέτρα θα ισχύσουν στο ακέραιο έως τη Δευτέρα.

Πρωτομαγιά όπως… Πάσχα

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών και της Αττικής Οδού χωρίς έλεγχο, ενώ θα γίνονται έλεγχοι στους παράδρομους.

Εντατικοί θα είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι και σε μεγάλους οδικούς άξονες. Έλεγχοι όμως θα υπάρχουν και σε πάρκα, παραλίες και βουνά.

Το βάρος στα μπλόκα θα πέσει σε περιοχές όπως Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Λαυρεωτική, Ραφήνα, ενώ στα «κιάλια» της ΕΛΑΣ βρίσκονται επίσης Πεντέλη, Πάρνηθα, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και  Πειραιάς.

Εκτός αυτού, περιπολίες με μεγάφωνα θα γίνονται στις πόλεις καθ’όλη τη σημερινή ημέρα για την αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων για γλέντια σε αυλές σπιτιών, πυλωτές και ταράτσες. Σε ισχύ εξάλλου παραμένει η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024