
Κοροναϊός : Ο Μακρόν επιθυμεί ευρωπαϊκό «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο
Ο γάλλος Πρόεδρος είναι της άποψης ότι οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις πρέπει να διακοπούν σε όλη την Ευρώπη
Ένθερμος υποστηρικτής της διακοπής των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ο Εμάνουελ Μακρόν, επειδή θεωρεί ότι οι συνθήκες με τον κοροναϊό δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή τους.
Ο γάλλος πρόεδρος έδωσε εντολή να διακοπούν οριστικά όλα τα πρωταθλήματα στη χώρα του και δεν άφησε περιθώριο στις ομοσπονδίες να εξετάσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν.
Ο Μακρόν δεν περιορίζεται στα της πατρίδας του, αλλά επιδιώκει τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο ζήτημα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Μακρόν έχει εξουσιοδοτήσει την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου, να επικοινωνήσει με τους ομολόγους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ενημερώσει για τις απόψεις της γαλλικής κυβέρνησης.
Η γαλλίδα υπουργός φέρεται να έχει ήδη έλθει σε επαφή με τον ιταλό υπουργό, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, αλλά και με το γερμανό ομόλογό της.
- «Δεν θα έπρεπε να είναι στο ΠΑΣΟΚ βουλευτές που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ» – Η δήλωση Νικολαΐδη και η διόρθωση
- Δήμος Λευκάδας: Δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με την αστεγία
- Χαλκιδική: Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που ενεπλάκη στο πολύνεκρο τροχαίο
- Ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας σχετικά με επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου
- Κατζ στον Χέγκσεθ: «Αποφασισμένο» το Ισραήλ να παραμείνει σε «ζώνες ασφαλείας» σε Λίβανο, Συρία και Γάζα
- Φουλ… επίθεση του Ρομέρο στον Νέβιλ: «Όταν αποσυρθώ, ελπίζω να μην είμαι τόσο ηλίθιος όσο αυτός»



