
Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος – Θερμομετρήθηκαν μητροπολίτες και Ιερώνυμος
Στο επίκεντρο το άνοιγμα των εκκλησιών.
Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου.
Στη Μονή Πετράκη ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τους μητροπολίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει στην Ιερά Σύνοδο να θερμομετρούνται πριν εισέλθουν στην Μονή.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκκλησίες στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων θα ανοίξουν σε δύο φάσεις, από τις 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, ενώ οι πιστοί ενώ από τις 17 Μαΐου θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.
Ωστόσο, όπως και σε άλλους κλειστούς χώρους, έτσι και στις εκκλησίες, η παρουσία των πιστών θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα μέσα στις επόμενες ημέρες.
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]




