Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου.
Στη Μονή Πετράκη ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τους μητροπολίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει στην Ιερά Σύνοδο να θερμομετρούνται πριν εισέλθουν στην Μονή.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκκλησίες στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων θα ανοίξουν σε δύο φάσεις, από τις 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, ενώ οι πιστοί ενώ από τις 17 Μαΐου θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.
Ωστόσο, όπως και σε άλλους κλειστούς χώρους, έτσι και στις εκκλησίες, η παρουσία των πιστών θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).