Το Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion «744» (αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης), το πρώτο από τα αεροσκάφη του προγράμματος αναβάθμισης μέσης ζωής (ΜLU), που παραδόθηκε τον περασμένο Μάϊο στο Πολεμικό Ναυτικό από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), πέταξε την Τρίτη 28 Απριλίου από την Ελευσίνα στην Λάρνακα Κύπρου με επιστροφή, στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΝ στην Νατοϊκή Επιχείρηση «Sea Guardian».

Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος και τον σημαντικό του ρόλο στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, έγιναν αναφορές με θετικά σχόλια. Συγκεκριμένα ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, αναδημοσίευσε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Ντένης Πλέσσας, μετέφερε τις ευχαριστίες του προς τις ομάδες της ΕΑΒ και της Lockheed Martin, που εργάζονται στο εν εξελίξει πρόγραμμα.

Παράλληλα, παρά τα προβλήματα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση, συνεχίζεται η υποστήριξη των γραμμών παραγωγής του C-130J της Lockheed Martin.

Για το γεγονός αυτό εκπρόσωπος της Lockheed Martin, αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού της ΕΑΒ – των μηχανικών, των τεχνικών και γενικά όλων όσων υποστηρίζουν το κατασκευαστικό αυτό πρόγραμμα.

«Στις δύσκολες για όλες τις επιχειρήσεις συνθήκες αυτής της περιόδου, η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΒ παραμένει ενεργή, με στόχο να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες της. Και το πραγματοποιεί χάρις στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων της, χωρίς τη συμβολή των οποίων τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της ΕΑΒ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr