Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κύπρο για νατοϊκή άσκηση το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας  P-3B Orion της ΕΑΒ

Στην Κύπρο για νατοϊκή άσκηση το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion της ΕΑΒ

Το πρώτο από τα αεροσκάφη του προγράμματος αναβάθμισης μέσης ζωής (ΜLU), που παραδόθηκε τον περασμένο Μάϊο στο Πολεμικό Ναυτικό από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Το Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion «744» (αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης), το πρώτο από τα αεροσκάφη του προγράμματος αναβάθμισης μέσης ζωής (ΜLU), που παραδόθηκε τον περασμένο Μάϊο στο Πολεμικό Ναυτικό από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), πέταξε την Τρίτη 28 Απριλίου από την Ελευσίνα στην Λάρνακα Κύπρου με επιστροφή, στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΝ στην Νατοϊκή Επιχείρηση «Sea Guardian».

Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος και τον σημαντικό του ρόλο στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, έγιναν αναφορές με θετικά σχόλια. Συγκεκριμένα ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, αναδημοσίευσε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Ντένης Πλέσσας, μετέφερε τις ευχαριστίες του προς τις ομάδες της ΕΑΒ και της Lockheed Martin, που εργάζονται στο εν εξελίξει πρόγραμμα.

Παράλληλα, παρά τα προβλήματα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση, συνεχίζεται η υποστήριξη των γραμμών παραγωγής του C-130J της Lockheed Martin.

Για το γεγονός αυτό εκπρόσωπος της Lockheed Martin, αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού της ΕΑΒ – των μηχανικών, των τεχνικών και γενικά όλων όσων υποστηρίζουν το κατασκευαστικό αυτό πρόγραμμα.

«Στις δύσκολες για όλες τις επιχειρήσεις συνθήκες αυτής της περιόδου, η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΒ παραμένει ενεργή, με στόχο να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες της. Και το πραγματοποιεί χάρις στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων της, χωρίς τη συμβολή των οποίων τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της ΕΑΒ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024