Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεσάντρο Μικέλε: Η κρίση του κοροναϊού πρέπει να είναι μια περίοδος διδαγμάτων

Αλεσάντρο Μικέλε: Η κρίση του κοροναϊού πρέπει να είναι μια περίοδος διδαγμάτων

Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να αποτελέσει μία περίοδο διδαγμάτων για όλους, σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, εκτιμά o διευθυντής δημιουργικού του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε

Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να αποτελέσει μία περίοδο διδαγμάτων για όλους, σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, εκτιμά o διευθυντής δημιουργικού του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε.

«Αυτή η κρίση προκαλεί τρομερά δεινά, τα οποία στην Ιταλία βλέπουμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας με τις τρομερές απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις οικονομικές επιπτώσεις που δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως.

Επομένως, αυτή πρέπει να είναι μια περίοδος διδαγμάτων για όλους, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Προσωπικά μαθαίνω να επιβραδύνω.

Μαθαίνω να παγώνω αυτόν τον έξαλλο και επιταχυνόμενο ρυθμό που, προτού ξεσπάσουν όλα, έτρεχε εκτός ελέγχου.

Ο κόσμος μας έτρεχε εκτός ελέγχου. Φαίνεται σαν να συνέβη κάτι για να μας ωθήσει να το συνειδητοποιήσουμε» υπογραμμίζει, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ιταλός σχεδιαστής μόδας.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε τονίζει ότι αυτές οι μέρες είναι η ευκαιρία για να ζήσει με διαφορετικό ρυθμό, δημιουργώντας χώρο για συναισθήματα και σκέψεις που συχνά κρύβονταν.

«Οι ώρες γεμίζουν τώρα όμορφα με διάβασμα. Ανακάλυψα ξανά το πλέξιμο, εκτιμώ την ιερότητα των χειροποίητων έργων, το πλέξιμο είναι ο τρόπος προσευχής μου.

Μαθαίνω επίσης πώς να παίζω την κλασική μου κιθάρα, νιώθω συνδεδεμένος με την αγάπη του πατέρα μου για τη μουσική: ένας τρόπος να είμαι πιο κοντά στις ρίζες μου» αναφέρει.

Ο σχεδιαστής μόδας εξηγεί ότι αυτές οι δραστηριότητες τον βοηθούν να συγκεντρώνεται, να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να ξεκινά νοερά ταξίδια ενώ παραμένει ακινητοποιημένος.

«Η αναγκαστική ακινησία είναι μια ισχυρή ευκαιρία για να βρείτε ακόμη πιο απρόσμενους τρόπους για να ξεφύγετε με τη φαντασία. Σε τελική ανάλυση, αυτή είναι η ουσία της δουλειάς μου: μια διαδρομή γεμάτη φαντασία» σημειώνει.

«Γνωρίζω πλήρως ότι είμαι σε πλεονεκτική θέση. Μπορώ να επιβραδύνω, ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι εργάζονται ακούραστα για να φροντίσουν τους πάντες. Οι σκέψεις μου πάντοτε πηγαίνουν στους γενναίους ανθρώπους που με αλληλοβοήθεια ξεπερνούν αυτές τις αγωνιώδεις στιγμές. Δεν θα ήμασταν εδώ, να σκεφτόμαστε τι μας διδάσκει αυτή η πανδημία, χωρίς την ανεκτίμητη προσπάθειά τους» επισημαίνει ο Αλεσάντρο Μικέλε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τονίζει ότι «η κρίση δείχνει ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διαλύσει τα συστήματα υγείας μας, τα οποία αγωνίζονται τώρα οδυνηρά για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πανδημία».

«Αυτή η κρίση μας δείχνει ότι το μάντρα της οικονομικής ανάπτυξης έχει καταστρέψει το περιβάλλον μας και τη συνεξελικτική σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Αυτή η κρίση μας δείχνει ότι ο κόσμος στον οποίο ζούσαμε όδευε σε κατευθύνσεις που πρέπει να εξετάσουμε βαθιά» προσθέτει.

«Πολλοί φίλοι με ρωτούν: Πότε θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα»; Ελπίζω ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε αυτή την «κανονικότητα». Επειδή η ζωή που ζούσαμε πριν ήταν τρομερά μη βιώσιμη. Ναι, θα ξαναγυρίσουμε στη ζωή. Αλλά, ελπίζω, σε μια διαφορετική ζωή» σημειώνει.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024