Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακρίθηκε από την εκπομπή της Ευρωλίγκας,, «Time Out»

Από την στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε την τύχη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η ομάδα του Ισραήλ έχει αποκτήσει την εικόνα που όλοι στις τάξεις της θα ήθελαν.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο άνθρωπος που έχει αλλάξει την άρδην την εικόνα της και φέτος την έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο. Φιλοξενήθηκε λοιπόν από την Ευρωλίγκα στην εκπομπή, «Time Out»,  και μίλησε για όσα τον απασχολούν.

Για την διοργάνωση, την Μακάμπι, τον κορωνοϊό, αλλά και τον Ολυμπιακό, την προοπτική του ΝΒΑ και την Εθνική Ελλάδος.

Ο Σφαιρόπουλος μίλησε:

Για τα όσα ζει λόγω κορονοϊού στη Μακάμπι: «Βιώνουμε δύσκολες ώρες για όλη την ανθρώποτητα. Δεν είναι εύκολη η επικοινωνία. Προσπαθούμε να κάνουμε conference calls με τους παίκτες, μιλάμε όλοι μαζί.

Επίσης μιλάμε μέσω WhatsApp αρκετά συχνά, ώστε να ξέρουμε πως είναι οι παίκτες, πως νιώθουν, αν θέλουν κάτι. Όλοι έχουμε πρόγραμμα για το σπίτι, ειδικές ασκήσεις για να διατηρηθούν οι παίκτες σε φόρμα».

Για τη σεζόν της Μακάμπι: «Η σεζόν ήταν πολύ καλή για εμάς. Αλλάξαμε το μομέντουμ. Σκεφτόμαστε θετικά, έχουμε αλλάξει εντελώς τρόπο σκέψης. Πέρσι φτιάξαμε την βάση και φέτος χτίσαμε πάνω σε αυτή.

Παίξαμε ωραίο μπάσκετ για τους φιλάθλους, παίξαμε καλά επιθετικά και αμυντικά. Οι φίλαθλοι χάρηκαν με την θέληση και το πάθος μας στο παρκέ.

Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι με την εικόνα μας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε την σεζόν, να παίξουμε στα playoffs και να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο.

Δουλέψαμε ενωμένοι, με χαρακτήρα και όλοι οι παίκτες αντιλήφθηκαν ότι έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Η ομάδα είναι σαν μία μηχανή, υπάρχουν εξαρτήματα που είναι σημαντικά και αν τα αφαιρέσεις, δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλοι ήταν έτοιμοι να παλέψουν, να αγωνιστούν, να βγουν μπροστά για όλους όσους έλειπαν. Υπήρχαν ματς που παίξαμε με έξι επαγγελματίες. Δεν είναι εύκολο αυτό, αλλά είμαι περήφανος για το πως το αντιμετωπίσαμε».

Για το πως ξεκινά η δουλειά του ως προπονητής: «Πρέπει να ξεκινάς με δουλειά και με ανάλυση. Σημαντικό να καταλαβαίνουν οι παίκτες την φιλοσοφία, αμυντικά και επιθετικά. Όταν οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι δουλεύουν καλά και κερδίζουν, η ομάδα βελτιώνεται και συμπεριφέρεται καλύτερα στο παρκέ.

Έτσι χτίζεται και η εμπιστοσύνη. Μου αρέσει η πίεση. Θέλω να βάζω πίεση στον εαυτό μου και θέλω να κερδίζω, να φτάνω σε επιτυχίες. Η πίεση σε βοηθά να βελτιώνεσαι, να κερδίζεις, να ψάχνεις τρόπους για να κερδίσεις.

Αν δεν νιώθω πίεση, σημαίνει ότι δεν έχω ενδιαφέρον. Κάνω πάντα αυτό που πιστεύω και αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό. Κανένας δεν επεμβαίνει στο έργο μου. Αν συμβεί αυτό, θα φύγω».

Για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η σεζόν στη Euroleague: «Πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς. Προφανώς και θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ πάλι, να επιστρέψουμε στο παρκέ. Μας λείπει. Αλλά πρέπει να πειθαρχήσουμε σε αυτά που μας λένε οι ειδικοί.

Νομίζω πως όλοι σκεφτόμαστε πως πρέπει να έχουμε επανέναρξη, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν σε έναν αγώνα».

Για την Εθνική: «Ήμουν στην Εθνική ως assistant. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να εκπροσωπείς την χώρα σου. Η Εθνική έχει έναν πολύ καλό προπονητή που έκανε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τον κόουτς Πιτίνο. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος στην Μακάμπι. Δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις μία δουλειά στην Euroleague με την Εθνική. Κάτι θα χάσεις. Μπορεί στο μέλλον».

Για το αν θα γυρνούσε στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Μακάμπι. Πέρασα εξαιρετικά χρόνια στον Ολυμπιακό και θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Πετύχαμε πολλά εκεί, είχαμε και άσχημες στιγμές. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Έχουν δύο εξαιρετικούς ιδιοκτήτες, είναι άνθρωποι με αρχές και καταπληκτικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τώρα στο μέλλον. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί».

Για το αν μετανιώνει για κάτι στο πέρασμα του στον Ολυμπιακό: «Κάθε προπονητής πρέπει να πάρει πολλές αποφάσεις, στα παιχνίδια και στην διάρκεια της σεζόν. Έκανα λάθη, όλοι κάνουν λάθη, κανένας δεν είναι τέλειος.

Όλες οι αποφάσεις μου πάρθηκαν με βάση το καλό και την επιτυχία του Ολυμπιακού. Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου, επειδή όταν έκανα αυτές τις επιλογές σκεφτόμουν το καλό της ομάδας. Από τα λάθη μάθαμε, βελτιωθήκαμε, γίναμε καλύτεροι».

Για την προοπτική του ΝΒΑ: «Όλα είναι ανοικτά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα ένα βήμα. Τώρα σκέφτομαι μόνο την Μακάμπι και το πως θα φέρουμε την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Είμαι ολοκληρωτικά εδώ.

Κανένας δεν ξέρει όμως τι θα φέρει το μέλλον. Τώρα είμαι εδώ, μου αρέσει πολύ η Euroleague, είναι πολύ ανταγωνιστική και έχει εξαιρετικούς προπονητές και παίκτες».

Για την άμυνα: «Μου αρέσει η άμυνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύω την επίθεση. Όλα συνδέονται. Αν δεν παλέψεις στην μία μεριά, δεν θα έχεις αποτέλεσμα στην άλλη. Η Μακάμπι είναι καλή και στα δύο κομμάτια, η ισορροπία είναι πολύ σημαντική. Ο προπονητής πρέπει να είναι ανοικτός, να σκέφτεται διαφορετικούς τρόπους. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κερδίσεις».

Για την αγάπη των φιλάθλων της Μακάμπι: «Είναι κάτι απίστευτο. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είμαι ευλογημένος για την αγάπη των φιλάθλων. Έχουμε εξαιρετική σχέση. Με υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχουν δει καμία βελτίωση σε αγωνιστικό επίπεδο, κανένα αποτέλεσμα. Νομίζω πως η νοοτροπία μου ταιριάζει απόλυτα με την Μακάμπι».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Έχει ανοικτή πρόσκληση για να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να πάμε παρέα στον Ρέμο!».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024