Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Τους όρους της λειτουργίας των κομμωτηρίων, των κουρείων και των κέντρων αισθητικής, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Το αναλυτικό σχέδιο για την άρση των περιορισμών και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε σε επτά στάδια επανεκκίνησης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 4 Μαΐου επανεκκινούν εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Βιβλιοπωλεία, φυτά, αγορές καταναλωτών, λαϊκές αγορές. Κομμωτήρια, κουρεία, ΚΤΕΟ, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, καταστήματα οπτικών ειδών.

Πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Σε ό,τι αφορά στα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και δύο μέτρα απόσταση των καθισμάτων.

Παράλληλα, θα υπάρξει απελευθέρωση ωραρίου από 7 το πρωί έως 9 το βράδυ, ενώ θα ισχύουν οι περιορισμοί ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα. Ισχύει δηλαδή ο κανόνας επιπέδου, αν αναπτύσσεται σε πάνω από δύο επίπεδο, ένα άτομο ανά 10τ.μ.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους, εργαζόμενους και πελάτες, ενώ τα γάντια μίας χρήσης για τους εργαζόμενους. Τέλος, η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα θα είναι 4 άτομα ανά 20 τ.μ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024