Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αύξηση των καταθέσεων

Η αύξηση των καταθέσεων

Τι βλέπει ο Γ. Στουρνάρας εν μέσω κρίσης

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε την τιμητική του στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την πρόβλεψή του για ύφεση 4% το 2020 προκειμένου να χρεώσει στον Πρωθυπουργό ό,τι παραπάνω από αυτό το ποσοστό προκύψει. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας μαθημένος είναι, δεν πτοείται από αυτά. Αντιθέτως επιμένει να ανακαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές της παρούσης κρίσης.

Με τον εγκλεισμό, υποστηρίζει, ανεβαίνουν οι καταθέσεις και δημιουργείται ένα απόθεμα για την επόμενη μέρα που θα βοηθήσει τις τράπεζες να δράσουν πιο αποφασιστικά. Και μαζί επισημαίνει ότι κάτι πολύ μεγάλο θα βγει μέσα από τούτη την κρίση για την Ευρώπη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε αυτήν πάμε «όλοι μαζί». Ιδιαιτέρως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως λέει, δεν υπάρχουν διαφορές, ιδεολογικές ή πολιτικές.

Το σώμα της τράπεζας είναι ενιαίο, τονίζει, και εκπροσωπεί ομόθυμα την Ενωμένη Ευρώπη. Υπολογίζει δε ότι το ίδιο τείνει να επικρατήσει και στη Γερμανία, από όπου πηγάζει και η αισιοδοξία του για τον επερχόμενο κύκλο μεγάλων αλλαγών στη Γηραιά Ηπειρο.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024