Τι βλέπει ο Γ. Στουρνάρας εν μέσω κρίσης

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε την τιμητική του στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την πρόβλεψή του για ύφεση 4% το 2020 προκειμένου να χρεώσει στον Πρωθυπουργό ό,τι παραπάνω από αυτό το ποσοστό προκύψει. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας μαθημένος είναι, δεν πτοείται από αυτά. Αντιθέτως επιμένει να ανακαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές της παρούσης κρίσης.

Με τον εγκλεισμό, υποστηρίζει, ανεβαίνουν οι καταθέσεις και δημιουργείται ένα απόθεμα για την επόμενη μέρα που θα βοηθήσει τις τράπεζες να δράσουν πιο αποφασιστικά. Και μαζί επισημαίνει ότι κάτι πολύ μεγάλο θα βγει μέσα από τούτη την κρίση για την Ευρώπη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε αυτήν πάμε «όλοι μαζί». Ιδιαιτέρως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως λέει, δεν υπάρχουν διαφορές, ιδεολογικές ή πολιτικές.

Το σώμα της τράπεζας είναι ενιαίο, τονίζει, και εκπροσωπεί ομόθυμα την Ενωμένη Ευρώπη. Υπολογίζει δε ότι το ίδιο τείνει να επικρατήσει και στη Γερμανία, από όπου πηγάζει και η αισιοδοξία του για τον επερχόμενο κύκλο μεγάλων αλλαγών στη Γηραιά Ηπειρο.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr