Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μοιάζει το ιδανικό smartphone του 2020;

Πώς μοιάζει το ιδανικό smartphone του 2020;

Μπορεί να μην έχουμε στη διάθεσή μας ιπτάμενα αυτοκίνητα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συσκευές μας δεν είναι εντυπωσιακές

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή: Το ιδανικό gadget του 2020, δεν μπορεί παρά να είναι ένα smartphone. Τα κινητά μας τηλέφωνα αναλαμβάνουν πλέον τόσο μεγάλο κομμάτι των υποχρεώσεων και της ψυχαγωγίας μας, ώστε συχνά να ξεχνάμε ότι είναι όντως… τηλέφωνα. Άλλωστε τα προηγμένα χαρακτηριστικά τους, έχουν μετατρέψει κάποια από αυτά σε πραγματικά πολυεργαλεία που μας επιτρέπουν να συγκεντρώνουμε πρακτικά ολόκληρη τη ζωή μας σε μία συσκευή. Τι μπορούμε να απαιτήσουμε, λοιπόν, από ένα smartphone του 2020, αν δεν σκοπεύουμε να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την τελευταία τεχνολογία αιχμής;

Τα χαρακτηριστικά ενός τέλειου smartphone

Ισχυρή κάμερα

Είναι αδιαμφισβήτητο: Τα κινητά μας έχουν αντικαταστήσει προ πολλού τις φωτογραφικές μηχανές. Και αν αρχικά αυτό ήταν αποκλειστικά θέμα άνεσης – κανείς δεν θέλει να κουβαλά επιπλέον συσκευές στα ταξίδια ή τις εκδρομές του – πλέον οι κάμερες σε κάποια smartphone μπορούν στ’ αλήθεια να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές μηχανές. Εκτός από την εκπληκτική ανάλυση διαθέτουν και ένα πλήθος λειτουργιών που μετατρέπουν την καταγραφή της καθημερινότητάς μας σε φωτογραφίες που αξίζουν… βραβείο.

Επιδόσεις

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ισότιμα. Ωστόσο ορισμένα είναι πλέον ικανά να μας προσφέρουν τη σταθερή απόδοση που έχουμε ανάγκη, όχι μόνο στον ελεύθερο χρόνο μας αλλά και στη δουλειά μας. Διαθέτοντας επεξεργαστές με ταχύτητες που πριν από λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε ούτε από τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή, πρόκειται πραγματικά για θαύματα της τεχνολογίας σε μέγεθος… τσέπης.

Ψυχαγωγία

Παιχνίδια, ταινίες, μουσική, όλα έχουν τον χώρο τους στην καθημερινότητά μας – πλέον και στις συσκευές μας. Επενδύοντας στο κατάλληλο smartphone μπορούμε να τα απολαύσουμε σε άψογη ανάλυση και ήχο, χωρίς τα “κολλήματα” που κάποτε χαλούσαν την εμπειρία μας.

Σχεδιασμός

Αν ανήκετε στους λάτρεις του design, είναι βέβαιο πως μπορείτε να το εξασφαλίσετε και για το κινητό σας τηλέφωνο. Πολλές συσκευές αποτελούν πραγματικά “κοσμήματα” χωρίς να θυσιάζουν την ισχύ τους.

Όλα σε ένα

Φυσικά, οι συσκευές που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι πολλές. Η σειρά P40 της Huawei, όμως, πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία της, καθώς επιτυγχάνει να τα ενσωματώσει όλα – και ακόμη περισσότερα. Το P40 και το P40 Pro, οι νέες “ναυαρχίδες” της εταιρείας, συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την άνευ προηγουμένου απόδοση. Φυσικά, οι συσκευές που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι πολλές. Η σειρά P40 της Huawei, όμως, πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία της, καθώς επιτυγχάνει να τα ενσωματώσει όλα – και ακόμη περισσότερα. Το P40 και το P40 Pro, οι νέες “ναυαρχίδες” της εταιρείας, συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την άνευ προηγουμένου απόδοση, ενώ το P40 lite διατηρεί την αίσθηση και πολλά από τα premium χαρακτηριστικά των ακριβότερων μοντέλων, με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Το ενσωματωμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica επιτρέπει στις συσκευές της σειράς P40 να αποδίδουν εξαιρετικά φωτογραφικά αποτελέσματα με υπερ-ευρυγώνιους και ευρυγώνιους φακούς, αλλά ακόμα και με τηλεφακούς, στο μικρότερο μέγεθος pixels που θα μπορούσατε να φανταστείτε (2.44μm). Παράλληλα, η υπερσύγχρονη τεχνολογία zoom μας επιτρέπει να “φέρουμε κοντά μας” οτιδήποτε τραβήξει την προσοχή μας, χωρίς να δημιουργούνται παραμορφώσεις στην εικόνα. Προχωρημένοι αλγόριθμοι AI προσφέρουν 45% καλύτερη ποιότητα χρώματος και βελτιώνουν σε πραγματικό χρόνο τη φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες της εικόνας, ενώ λειτουργίες ΑΙ μας επιτρέπουν να αφαιρέσουμε ανεπιθύμητα στοιχεία και αντανακλάσεις από το κάδρο μας.

Φυσικά, η ίδια ποιότητα εξασφαλίζεται και για τα βίντεό μας, που μέσα από το HUAWEI P40 Pro γίνονται πραγματικά… κινηματογραφικά. Ο ultra ευρυγώνιος φακός του προσφέρει εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm, αλλά και έναν αισθητήρα που υποστηρίζει το aspect ratio που είχαμε συνηθίσει να συναντάμε στις full-frame DSLR κάμερες (1/1.54 ίντσες). Ταυτόχρονα, μας χαρίζει και αντίστοιχα υψηλή ευκρίνεια ακόμη και σε λειτουργία zoom χάρη στον τηλεφακό της.

Ο επεξεργαστής Kirin 990 5G της σειράς P40 επιτρέπει την ιδανική συνδεσιμότητα, την πανίσχυρη απόδοση που υποβοηθάται και από την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και τη βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με κάθε προηγούμενη συσκευή. Το gaming, η μεταφορά δεδομένων και οι κλήσεις βίντεο γίνονται τώρα πιο εύκολα, αποτελεσματικά και απολαυστικά, ενώ το Multi-Screen Collaboration καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στη συσκευή μας και τους Windows υπολογιστές. Μέσα από αυτό μπορούμε όχι μόνο να ελέγχουμε όλες τις συσκευές μας μέσα από την ίδια οθόνη, αλλά και να χρησιμοποιούμε μέσα από το smartphone μας όλες τα περιφερειακά εργαλεία του υπολογιστή μας. Έτσι, το κινητό μας τηλέφωνο γίνεται και ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο δουλειάς, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι μοναδικές εφαρμογές ψυχαγωγίας.

Όλα αυτά συγκεντρώνονται σε συσκευές υψηλής αισθητικής, με υπερσύγχρονες οθόνες χωρίς πλαίσιο και μπαταρία υψηλής αντοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για την νέα σειρά P40 της HUAWEI μπορείτε να βρείτε εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024