Με μια μικρή ταινία 66 δευτερολέπτων, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής ιατρικής και φιλοσοφίας, καθώς και τη σχέση τους με το νησί, ο δήμος της Κω, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους ανθρώπους του χώρου της υγείας, που έδωσαν τη μάχη ενάντια στην επιδημία του κοροναιού.

«Ως πολίτες του κόσμου, πολύ περισσότερο ως Κώοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε την στήριξη των υγειονομικών και των υποδομών υγείας. Η αγάπη για την ιατρική επιστήμη είναι αγάπη προς τον άνθρωπο» αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή.

Το διπλό στοίχημα της κυβέρνησης

Η Κως, σε κάθε περίπτωση  αποτελεί ένα διπλό στοίχημα για την κυβέρνηση. Το νησί αποτελεί μια από τις βιτρίνες της τουριστικής μας βιομηχανίας. Παράλληλα είναι ο μοναδικός σημαντικός τουριστικός προορισμός στον οποίο έχει δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.  Τουρισμός και μεταναστευτικό είναι τα δύο μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Στην Κω, λοιπόν, θα δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των πολιτικών που θα εφαρμόσει το Μέγαρο Μαξίμου. Η ιδιαιτερότητα αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος την οποία οι τοπικές αρχές οφείλουν να αναδείξουν.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο