Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Υπό πίεση για το lockdown επιστρέφει ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία : Υπό πίεση για το lockdown επιστρέφει ο Μπόρις Τζόνσον

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύεται τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού μειώνεται.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύεται τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού μειώνεται.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία από την πορεία της επιδημίας δεν προδιαθέτουν για χαλάρωση του lockdown και σίγουρα ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει στα καθήκοντά του, αφού ανάρρωσε από τον κοροναϊό.

«Επικίνδυνο στάδιο»

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ, αναπληρωτής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την άρση του lockdown, αλλά θα ήταν ανεύθυνο να υπάρξει δημόσια παραφιλολογία για το ζήτημα.

«Βρισκόμαστε σε ένα λεπτό και επικίνδυνο στάδιο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα βήματα θα είναι σίγουρα», δήλωσε ο Ραμπ στη διάρκεια συνέντευξης στο Sky News, προτρέποντας το κοινό να συνεχίσει να μένει σπίτι.

«Προχωράμε πολύ προσεκτικά και εμμένουμε στις ιατρικές συμβουλές, τις επιστημονικές συμβουλές, με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης αυτή τη στιγμή, ενώ εργαζόμαστε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι εν ευθέτω χρόνω για την επόμενη φάση» σημείωσε.

Περισσότεροι από 20.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19 σε νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί πάνω από 20.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Εκτιμάται ωστόσο ότι ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος μόλις προσμετρηθούν και εκείνοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό εκτός νοσοκομείου, δηλαδή στο σπίτι ή σε γηροκομεία.

Πιέσεις από τα οικονομικά στοιχεία

Τα οικονομικά νέα ήταν εξίσου απογοητευτικά. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η ζήτηση είχε μειωθεί σε χαμηλό όλων των εποχών και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε.

Την ίδια ώρα η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι η ύφεση μπορεί να κυμανθεί στο χειρότερο επίπεδο εδώ και αιώνες.

Όλα αυτά προσθέτουν έξτρα πίεση στην κυβέρνηση που καλείται να δώσει κάποια στοιχεία για το σχέδιο επιστροφής στην «κανονικότητα».

Επιστροφή σε αρνητικό κλίμα

Σε αυτό το κλίμα, ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει στα καθήκοντά του τη Δευτέρα, αφού πέρασε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίου –συμπεριλαμβανομένων τριών διανυκτερεύσεων σε εντατική.

«Θα επιστρέψει στη δουλειά πλήρως τη Δευτέρα και ανυπομονεί», δήλωσε ο Ραμπ.

Στο γραφείο του, ο Τζόνσον θα βρει μια ανοιχτή επιστολή από τον ηγέτη των Εργατικών, Κίρ Στάρμερ, υποστηρίζοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση έμεινε πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο αρνούμενη να χαλαρώσει το lockdown, ενώ δεν έχει καν παρουσιάσει κάποιο σχετικό σχεδιασμού.

«Το να ενεργείς σαν να μην υπάρχει αυτή η συζήτηση δεν είναι αξιόπιστο», έγραψε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην επιστολή, την οποία δημοσίευσε στο Twitter την Κυριακή.

«Πρέπει να δούμε μια σημαντική αλλαγή στην αντίδραση της κυβέρνησης σε αυτήν την πανδημία. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν γρηγορότερα και η επικοινωνία με το κοινό πρέπει να είναι σαφέστερη », είπε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024