
Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος και οι φήμες για κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ήθελε να αφήσει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να «σέρνεται» σε μια τόσο περίεργη χρονική περίοδο
Οι αναφορές για επενδυτές από την Κίνα έχουν απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού.
Την τελευταία τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει αγοραστή για τις μετοχές του ή «συμπαίκτη» για μια νέα πολυμετοχικότητα, έχουν γραφτεί αρκετά ρεπορτάζ που υποστήριζαν ότι κινέζος επιχειρηματίας ή κινεζικό κονσόρτσιουμ έχει εκφράσει ενδιαφέρον.
Μέχρι και ο δισεκατομμυριούχος Γουάνγκ Γιανλίν, ιδρυτής της WANDA και μέτοχος της Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2017 ως πιθανός επενδυτής για τον Παναθηναϊκό.
Αυτός ήταν και το πιο γνωστό όνομα που είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα που να σχετίζεται με το Τριφύλλι.
Εντέλει, καμία από τις φήμες δεν επιβεβαιώθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διατηρείται στην ιδιοκτησία του Αλαφούζου.
Ο εφοπλιστής είναι αυτός ο οποίος θα χρηματοδοτήσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό από την ύφεση στην οικονομία, και παρότι θα καλωσόριζε έναν κινέζο επιχειρηματία, δεν έχει την παραμικρή ενόχληση.
Ο Αλαφούζος εξέφρασε την έκπληξή του το βράδυ της Παρασκευής, όταν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για το δημοσίευμα για το κινέζικο κονσόρτσιουμ.
Υπό άλλες προϋποθέσεις δε θα το ελάμβανε υπόψη, αλλά, επειδή αντιλήφθηκε την έκταση που μπορεί να πάρει σε μια περίεργη φάση για τους κατοίκους της χώρας, έδωσε εντολή για διάψευση με αιχμηρό ύφος.
Κυρίως, ήταν η λεπτομερής περιγραφή της υπόθεσης που τον ώθησε να ασχοληθεί πιο σοβαρά.
Το δημοσίευμα παρουσίαζε την αγοραπωλησία της ΠΑΕ ως «τελειωμένη ιστορία» και ο Αλαφούζος έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει.
Γι’ αυτό και η αντίδραση της διοίκησης του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και δεν άφησε τα δημοσιεύματα χωρίς σχολιασμό.
- Μουντιάλ 2026: Οι οπαδοί της Ισπανίας δίνουν τον δικό τους «τόνο» στη Νέα Υόρκη (vid)
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προγραμματικό σχέδιο για την ενέργεια την Τρίτη
- Ινδονησία: Πέντε επιζώντες ναυαγίου διασώθηκαν ύστερα από αρκετά 24ωρα στη θάλασσα
- Φωτιά στα Σελίνια Σαλαμίνας – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, «παραμείνετε σε ετοιμότητα»
- Ποια ήταν η πρώτη ανάμνηση του Νίκου Ανδρουλάκη από αγώνα Μουντιάλ;
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως κομματάρχης παλαιού τύπου, γράφει εκθέσεις ιδεών

