
Κοροναϊός : Αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία, φάνηκε η ένδεια του συστήματος τονίζει ο Κικίλιας
«Η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», λέει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας είναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας».
«Θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας», δηλώνει στο Politico, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας είναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας».
Φάνηκε η ένδεια του συστήματος
Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία και φάνηκε η ένδεια του συστήματος. Απόδειξη ότι ο κοινός μηχανισμός προμηθειών (European common procurement), στον οποίο δεχτήκαμε να είμαστε μέρος, δεν έχει προχωρήσει.»
» Η λέξη solidarity ακούστηκε πολλές φορές, όμως αυτό δε μπόρεσε να μετουσιωθεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Η κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στην Αν. Μεσόγειο – Σε πανικό Ελλάδα και Ισραήλ, γράφει η Σαμπάχ
- Δασμοί: Εντονες αντιδράσεις για την επιβολή τους από τις ΗΠΑ σε 60 χώρες
- ΗΠΑ: Ομοβροντία δασμών από σήμερα Παρασκευή σε βάρος 60 χωρών και της ΕΕ
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»