Συνελήφθη ο δράστης του περιστατικού τραυματισμού προσφύγων σε περιοχή κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Πρόκειται για κάτοικο Μυτιλήνης, ο οποίος αποδείχθηκε ότι το απόγευμα της Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους έναν Ιρανό και έναν Αφγανο που μαζί με δυο άλλους Ιρανούς βρέθηκαν στην περιοχή.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσει το άτομο που χθες (22-04-2020) το απόγευμα σε αγροτική τοποθεσία στη Λέσβο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε δυο αλλοδαπούς.

Πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (23-04-2020) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε και δύο φυσίγγια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.