Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ξένοι πρέσβεις διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία και στέλνουν μήνυμα κατά της πανδημίας

Κοροναϊός : Ξένοι πρέσβεις διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία και στέλνουν μήνυμα κατά της πανδημίας

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού και η μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση της δημόσιας εκστρατείας #menoumespiti

Ένα διαφορετικό τηλεοπτικό σποτ στο οποίο πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην πανδημία του COVID-19, διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα των Κώστα Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Όμηρου, Τίτου Πατρίκιου, δημιούργησε η  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στη δική της προσπάθεια να συμμετάσχει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού και η μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση της δημόσιας εκστρατείας #menoumespiti.

Το βίντεο έχει τίτλο: «Μείνετε στο σπίτι, ταξιδεύοντας μέσα από τη λογοτεχνία» και καλεί τους πολίτες να ανατρέξουν στην ελληνική ποίηση, να κάνουν τον χρόνο τους στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να «ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος».

Οι πρέσβεις προσπαθούν να διαβάσουν ακόμα και στα ελληνικά με το ΓΓ, Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, να τους απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη τους και τον ενθουσιασμό που έδειξαν στην πρόσκληση, προωθώντας έτσι ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Όπως είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας ποιητής μας, ο Οδυσσέας Ελύτης, «η ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος». Ελάτε, λοιπόν, και αφήστε τον εαυτό σας να αντλήσει όσο περισσότερο θάρρος και έμπνευση μπορεί από την ελληνική λογοτεχνία» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Κ. Αλεξανδρής.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024