Ένα διαφορετικό τηλεοπτικό σποτ στο οποίο πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην πανδημία του COVID-19, διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα των Κώστα Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Όμηρου, Τίτου Πατρίκιου, δημιούργησε η  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στη δική της προσπάθεια να συμμετάσχει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού και η μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση της δημόσιας εκστρατείας #menoumespiti.

Το βίντεο έχει τίτλο: «Μείνετε στο σπίτι, ταξιδεύοντας μέσα από τη λογοτεχνία» και καλεί τους πολίτες να ανατρέξουν στην ελληνική ποίηση, να κάνουν τον χρόνο τους στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να «ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος».

Οι πρέσβεις προσπαθούν να διαβάσουν ακόμα και στα ελληνικά με το ΓΓ, Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, να τους απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη τους και τον ενθουσιασμό που έδειξαν στην πρόσκληση, προωθώντας έτσι ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Όπως είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας ποιητής μας, ο Οδυσσέας Ελύτης, «η ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος». Ελάτε, λοιπόν, και αφήστε τον εαυτό σας να αντλήσει όσο περισσότερο θάρρος και έμπνευση μπορεί από την ελληνική λογοτεχνία» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Κ. Αλεξανδρής.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr