Πότε και πώς θα λειτουργήσουν ξανά τα τακτικά χειρουργεία
Με κανόνες, όρους και προϋποθέσεις θα γίνει η επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Με κανόνες, όρους και προϋποθέσεις και με τις οδηγίες των επιστημονικών επιτροπών, θα επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
“Προετοιμαζόμαστε για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, αλλά αυτό θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις και όχι αμέσως” τόνισε ο υφυπουργός.
Διευκρίνισε ότι αυτό θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα “και βεβαίως, όχι με τον ίδιο ρυθμό χειρουργείων με αυτόν που είχαμε πριν την έναρξη της πανδημίας”.
Όπως είπε, τα βήματα θα γίνονται βάσει των οδηγιών της ειδικής επιστημονικής επιτροπής και των επιτροπών λοιμώξεων και χειρουργείων που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο και ανάλογα θα ανοίγουν τα τακτικά χειρουργεία.
Σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και βέβαια, όπως είπε, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, διότι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κόσμου και συγχρωτισμός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το αίτημα δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ από το Δημοτικό Συμβούλιο
- Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις σε βάρος της Ροδρίγκες
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Λάκη Λαζόπουλου στη Μαρινέλλα – «Είναι από τις μεγάλες γυναίκες των καιρών μας»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ενατη πιο ακριβή σε όλο τον κόσμο
- Γιορτή σήμερα 2 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]


