Ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αντάλλαξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εξαίροντας ειδικότερα όσους φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο.

Ο υπουργός Άμυνας μετέβη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα στις Καστανιές του Έβρου συνοδεύοντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πρώτο επίσημο ταξίδι της με την ιδιότητα της προέδρου της Δημοκρατίας.

Άγρυπνοι φρουροί

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ευχήθηκαν στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και τους συνεχάρησαν για την επιτυχή φύλαξη των συνόρων, παρά τις καθοδηγούμενες και προσχεδιασμένες προσπάθειες της Τουρκίας να τα παραβιάσει ωθώντας ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη μέσω του Έβρου.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου όπου είχα την τιμή να συνοδεύω την κυρία Πρόεδρο της στην επίσκεψη της εδώ, προκειμένου να τιμήσει αυτές και αυτούς που φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί τα σύνορα της Πατρίδας και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους.

Η ελπίδα θα υπερισχύσει της απελπισίας

Σπεύδω να πω τα εξής: Φέτος η Μεγάλη εβδομάδα ήταν πολύ διαφορετική. Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα των Ελλήνων ίσως όπως δεν το έχουμε ξαναγιορτάσει ποτέ μέχρι τώρα. Πιο απομονωμένοι κατά τρόπο πιο εσωτερικό, ίσως όμως και πιο έντονο και ουσιαστικό που μας φέρνει πιο κοντά στο βαθύ νόημα του, ότι δηλαδή η Ελπίδα υπερισχύει της απελπισίας. Το Φως διαλύει το Σκοτάδι. Τελικά η ζωή υπερνικά το θάνατο.

Εύχομαι από καρδιάς, από αυτόν εδώ τον τόπο όπου φυλάχθηκαν και φυλάσσονται τα σύνορα της Πατρίδας από τα άξια Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και βέβαια τους Ακρίτες του Έβρου: Χρόνια Πολλά σε όλους! Χριστός Ανέστη Ελλάδα!».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr