«Πλέον εξαλείφεται η πιθανότητα να υπάρξει μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την Κυριακή του Πάσχα. Η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία ήταν της τάξης του 13-15% σε σχέση με πέρσι (8% των οχημάτων – σε σχέση με πέρσι- ανεχώρησαν προς Κόρινθο, το 19% προς Λαμία) ο βαθμός παραβάσεων στα διόδια δεν ξεπερνά το 0,5% κι η κατάσταση στα σουπερμάρκετ είναι ελεγχόμενη, με παρεμβάσεις από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ κι άλλων υπηρεσιών. Κι αυτά δείχνουν ότι δεν υπήρξαν επικίνδυνες αποκλίσεις στα περιοριστικά μέτρα. Αν υπάρχουν 10-30 παραβάσεις σε ορισμένους από του 13.000 ναούς της χώρας (1500 στην Αθήνα) αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα σε σχέση με την διασπορά του κοραναϊου. Πιστεύουμε ότι την Ανάσταση θα επιχειρηθεί η συγκέντρωση ατόμων σε ορισμένες εκκλησίες και για να ρίξουν βεγγαλικά ή και τη Κυριακή του Πάσχα, συναθροίσεις σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους . Ομως και πάλι λόγω της λογικής αυτοπροστασίας των περισσοτέρων πολιτών, νομίζω ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα»

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» – το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου- υψηλόβαθμος πολιτικός παράγοντας , σχετικά με τις επόμενες κινήσεις για να μην υπάρξει διάδοση της επιδημίας του Covid-19 αυτές τις ημέρες.

Οπως σημειώνει ο ίδιος παράγοντας «η κίνηση που παρατηρείται γύρω από καταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία κλπ κρίνεται σχετικά φυσιολογική , διότι είναι η πρώτη φορά που γιορτάζεται το Πάσχα με σχεδόν όλους τους Αθηναίους, και τους κατοίκους των άλλων αστικών κέντρων εντός πόλεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα η ΕΛΑΣ έχει προγραμματίσει τουλάχιστον 30-35 σε κεντρικούς και περιφερειακούς περιμετρικούς δρόμους που οδηγούν σε παραλιακές κι εξοχικές περιοχές της πόλης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr