Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρέη και φόροι σε πολλές δόσεις

Χρέη και φόροι σε πολλές δόσεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που θα δίνει έκτακτες διευκολύνσεις σε πληττόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μια νέα «βεντάλια» ρυθμίσεων, με σπάσιμο της πληρωμής φόρων σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις, έκτακτες διευκολύνσεις, ακόμα και αναβίωση των 120 δόσεων για τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από τον Μάρτιο όταν η αγορά μπήκε σε καραντίνα σχεδιάζει να ανοίξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μπροστά στον κίνδυνο νέας έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται και σενάρια για μειώσεις φόρων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η μείωση 5%-10% του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από τη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς και του ΕΝΦΙΑ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι φορολογούμενοι θα επιλέξουν την εφάπαξ εξόφλησή τους. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμα μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις, καθώς και φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη μείωση 40% των ενοικίων.

Οι έκτακτες διευκολύνσεις στην πληρωμή των φόρων αναμένεται να τρέξουν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο, που λήγει η αναστολή των πληρωμών για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία. Στο βαρύ φορτίο των φόρων θα προστεθούν το καλοκαίρι ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα βουνό από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις στις οποίες δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν λόγω οικονομικής στενότητας.

Ποια σενάρια εξετάζονται για τη τακτοποίηση δόσεων

Τι θα περιλαμβάνει η έκτακτη ρύθμιση για την καταβολή φόρων

Τι θα γίνει με τις φορολογικές δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορεί

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024