Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση της επιδημίας

Κοροναϊός: Ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση της επιδημίας

Στο θέμα των παιδιών και της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας

Το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα από τα κυριότερα ερωτήματα που θέτουν καθημερινά γονείς και μαθητές, ανησυχώντας τι θα γίνει με την σχολική χρονιά λόγω του κοροναϊού.

Ερωτηθείς σχετικά αν ισχύουν τα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Μαΐου και για το πώς θα γίνει η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για «κάποιες εικασίες που γίνονται για το κατάλληλο διάστημα».

«Στα σχολεία, όταν αυτά ανοίξουν, θα δοθεί προσοχή στους κανόνες υγιεινής και τη φυσική απόσταση» είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, προσθέτοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι ο κύριος φορέας της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα».

«Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για να πούμε με ακρίβεια τον ρόλο των παιδιών στην μετάδοση της επιδημίας» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, όλα εξαρτώνται από τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, από το πόσο πιέζεται το σύστημα υγείας και φυσικά δεν θέλει να λειτουργήσουν τα σχολεία ως εστίες μετάδοσης του ιού.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για «εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων».

«Όλες αυτές οι συζητήσεις θα μας απασχολήσουν μετά τις 27 Απριλίου και εφόσον τα δεδομένα μας το επιτρέψουν» είπε.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024