Παρά τις θετικές ενδείξεις σταδιακής αναχαίτισης του νέου κοροναϊού σε διάφορες χώρες, ο πλανήτης συνεχίζει να νοσεί και ο φονικός ιός συνεχίζει να κρατά δέσμια πολίτες, κοινωνίες και οικονομίες.

Από υγειονομικής άποψης, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι είναι περισσότεροι από 129.000.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό 2.024.622 άνθρωποι σε 193 χώρες και εδάφη, ενώ τραγικό θάνατο έχουν βρει περισσότεροι από 129.000. Τη θλιβερή πρωτιά σε αυτά τα δύο μεγέθη κατέχουν οι ΗΠΑ, τις τελευταίες ημέρες βλέπουν τα «κοντέρ» να γράφουν υψηλότατους αριθμούς νεκρών και κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins , το οποίο καταγράφει τις λοιμώξεις και τους θανάτους σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από 600.000 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί μόνο στις ΗΠΑ, ενώ 129.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα σε δύο εβδομάδες

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως, δείγμα ότι ο ιός μεταδίδεται ταχύτατα, είναι πως χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες από την εμφάνιση του ιού τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα για να φτάσει ο αριθμός των ασθενών το 1.000.000 (στις 2 Απριλίου). Χρειάστηκε όμως μόλις 13 ημέρες για να διπλασιαστεί.

Βέβαια οι λόγοι μπορεί να μην αφορούν μόνο στο ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση εξαρχής τον Απρίλιο σε πολλές χώρες της Ευρώπης και παράλληλα στις ΗΠΑ, αλλά να σχετίζονται επίσης με τον αριθμό των διαγωνιστικών τεστ που διενεργούνται.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί στο ίδιο διάστημα, καθώς στις αρχές του μήνα καταγράφονταν 53.000 θάνατοι, ενώ σήμερα ξεπερνούν τις 129.000.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr